Äppelsoppa med äppelcurd, skrädmjölskaka, mjölksorbet & äppelchips
En smakrik efterrätt du bör påbörja dagen före servering. Läs gärna igenom hela receptet innan du påbörjar tillagningen så att du vet vad som ska göras och kan planera i god tid. Här används traditionella svenska ingredienser på nya spännande sätt väl värda att testa och som smakar ljuvligt.
Ingredienser
4 portioner
Äppelchips
1 1/4 dl vatten
ca 2 dl socker (ca 170 g)
1 1/2 msk glykos (ca 30 g)
1 fast äpple
Skrädmjölskaka
smör (till formen)
ströbröd (till formen)
2 ägg
2 dl råsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl skrädmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver (eller vaniljsocker)
Äppelsoppa
10 kardemummakärnor
4 smakrika saftiga äpplen
4 dl äppelmust (eller råpressad äppeljuice)
1 kanelstång
1/3 vaniljstång
ca 2 msk pressad citronsaft
ca 2 msk råsocker
Äppelcurd
1 gelatinblad
3 ägg
1 dl äppelmust
190 g smör
1 3/4 dl socker (165 g)
Mjölksorbet
1/2 gelatinblad
4 dl mjölk (3%)
1 dl kärn mjölk
1 dl glykos (ca 100 g)
drygt 3/4 dl socker (75 g)
saften av 1 citron
Till servering
citronmeliss
Gör så här
Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från svenska professionella tävlingskockar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7368 KJ / 1760 kCal
Fett65.2 g
Salt1.53 g
Kolhydrater259 g
Protein26.8 g
Kommentar
Hej, kan man verkligen köpa kärnmjölk i vilken ICA som helst? Tror inte jag sett den produkten sedan jag var barn för över 30 år sedan...
Margareta
2018-02-21Hej! Om butiken inte har, kan du prata med handlaren så kan den köpa hem. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-21