Äppelpaj taco

10
0
Äppelpaj taco

Testa en desserttaco på fredag! Äppelpaj är en klassiker men i tacoskal tillsammans med vällagrad brännvinsost blir det något helt nytt. En krispig och frasig dessert med söta och syrliga smaker av äpple med inslag av kanel och citron.

Skriv ut
Äppelpaj taco

Ingredienser

4 portioner

Äppelblandning

4
äpplen
saft och skal från 1/2
citron
1 tsk
smör
1/2 dl
socker
1 tsk
kanel

Tacoskal

1 dl
socker
2 msk
kanel
-
olja till fritering
1
förp små mjuka tortillabröd

Tillbehör

3 dl
syrad vispgrädde
50 g
fint riven brännvinsost
-
citronmeliss

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: byt ut syrad grädde mot laktosfri vispgrädde eller laktosfri créme fraiche. Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut grädden mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut smöret mot olja.

Recept och bild i samarbete med Grythyttan.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Testa liknande recept