Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter

Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat
0
Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter

En fullträff till dessert där ett plus ett blir tre. Ångad maräng innebär att du sjuder klickar av den fluffiga marängsmeten i vätska, 
i det här fallet mjölk. Den varma marängen får sedan sällskap en kula syrlig citrussorbet och crunchigt rostade nötter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter

Ingredienser

4 portioner

Rostade nötter

40 g mandel
40 g hasselnötter

Citrussorbet

1/2 gelatinblad
is
1/2 dl vatten
1 dl rårörsocker
50 g glykos
1/2 dl torrt vitt vin
2 dl färskpressad citrusjuice av t ex. blodapelsin (sweetie och florida grapefrukt)
1/2 msk färskpressad citronjuice

Maräng

2 små äggvitor (2 äggvitor motsvarar ca 40 g)
1 tsk färskpressad citronjuice
1/2 dl strösocker
3/4 dl florsocker
5 dl mjölk (3 %)

Till servering

färska filéade citrusfrukter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2325 KJ / 556 kCal
Fett16 g
Salt0.4 g
Kolhydrater89 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Champagnesorbet med mynta
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinmarmelad med lime eller citron
Betyg 3.4 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel efterrätt - syrlig sviss i glas
Betyg 4.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparkakshuslim
Betyg 3.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsk pasta med blodapelsin
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga