Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter

46
0
Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter

En fullträff till dessert där ett plus ett blir tre. Ångad maräng innebär att du sjuder klickar av den fluffiga marängsmeten i vätska, 
i det här fallet mjölk. Den varma marängen får sedan sällskap en kula syrlig citrussorbet och crunchigt rostade nötter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter

Ingredienser

4 portioner

Rostade nötter

40 g mandel
40 g hasselnötter

Citrussorbet

1/2 gelatinblad
is
1/2 dl vatten
1 dl rårörsocker
50 g glykos
1/2 dl torrt vitt vin
2 dl färskpressad citrusjuice av t ex. blodapelsin (sweetie och florida grapefrukt)
1/2 msk färskpressad citronjuice

Maräng

2 små äggvitor (2 äggvitor motsvarar ca 40 g)
1 tsk färskpressad citronjuice
1/2 dl strösocker
3/4 dl florsocker
5 dl mjölk (3 %)

Till servering

färska filéade citrusfrukter

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut den ångade marängen och bjud citrussorbeten med äggfri köpt maräng, alternativt frukt/bär.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2325 KJ / 556 kCal
Fett 16 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 89 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden