Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter

45
0
Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter

En fullträff till dessert där ett plus ett blir tre. Ångad maräng innebär att du sjuder klickar av den fluffiga marängsmeten i vätska, 
i det här fallet mjölk. Den varma marängen får sedan sällskap en kula syrlig citrussorbet och crunchigt rostade nötter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter

Ingredienser

4 portioner

Rostade nötter

40 g
mandel
40 g
hasselnötter

Citrussorbet

1/2
gelatinblad
-
is
1/2 dl
vatten
1 dl
rårörsocker
50 g
glykos
1/2 dl
torrt vitt vin
2 dl
färskpressad citrusjuice av t ex. blodapelsin (sweetie och florida grapefrukt)
1/2 msk
färskpressad citronjuice

Maräng

2
små äggvitor (2 äggvitor motsvarar ca 40 g)
1 tsk
färskpressad citronjuice
1/2 dl
strösocker
3/4 dl
florsocker
5 dl
mjölk (3 %)

Till servering

färska filéade citrusfrukter

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut den ångade marängen och bjud citrussorbeten med äggfri köpt maräng, alternativt frukt/bär.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2325 KJ / 556 kCal
Fett 16 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 89 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept