Kompott på stekta äpplen är en dessert med smaker från förr. Rikast smak får du med nystötta kardemummakärnor i yoghurten som med sting av ingefära matchar den mustigt söta äppelkompotten.
Ingredienser
4 portioner
Kompott
6
äpplen
2
msk
smör
3
msk
råsocker
2
dl
äppelmust
1/2
citron
Kardemummayoghurt
1/2
tsk
nystötta kardemummakärnor
1
msk
riven, färsk ingefära
2
dl
matyoghurt
Garnering
citronmeliss
För alla
Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt. Gör mjölkproteinfri: välj havre-, ris- eller sojabaserad yoghurt att servera till.
Gör så här
Tips
Allra bäst passar matäpplen som Gravensteiner eller Signe Tillisch men Ingrid Marie, Aroma och kryddig Cox Orange är också utmärkta val till den här ljuvliga efterrätten.
Kommentarer