Kompott på stekta äpplen med kardemummayoghurt

7
0
Kompott på stekta äpplen med kardemummayoghurt

Kompott på stekta äpplen är en dessert med smaker från förr. Rikast smak får du med nystötta kardemummakärnor i yoghurten som med sting av ingefära matchar den mustigt söta äppelkompotten.

Kompott på stekta äpplen med kardemummayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Kompott

6 äpplen
2 msk smör
3 msk råsocker
2 dl äppelmust
1/2 citron

Kardemummayoghurt

1/2 tsk nystötta kardemummakärnor
1 msk riven, färsk ingefära
2 dl matyoghurt

Garnering

citronmeliss

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, ris- eller sojabaserad yoghurt att servera till.

Gör så här

Tips

Allra bäst passar matäpplen som Gravensteiner eller Signe Tillisch men Ingrid Marie, Aroma och kryddig Cox Orange är också utmärkta val till den här ljuvliga efterrätten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1180 KJ / 293 kCal
Fett 11 g
Salt 1 g
Kolhydrater 413 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden