Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kompott på stekta äpplen med kardemummayoghurt

Kompott på stekta äpplen är en dessert med smaker från förr. Rikast smak får du med nystötta kardemummakärnor i yoghurten som med sting av ingefära matchar den mustigt söta äppelkompotten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kompott: Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  2. Stek äpplebitarna i smöret i en stekpanna och tillsätt sockret. Låt sockret börja bubbla och tillsätt sedan musten. Koka till äpplena är mjuka. Pressa över citronsaften.
  3. Kardemummayoghurt: Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Skala och riv ingefäran. Blanda yoghurten med kardemumma och ingefära.
  4. Garnering: Servera kompotten med yoghurt och toppa med citronmeliss.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, ris- eller sojabaserad yoghurt att servera till.

Tips

Allra bäst passar matäpplen som Gravensteiner eller Signe Tillisch men Ingrid Marie, Aroma och kryddig Cox Orange är också utmärkta val till den här ljuvliga efterrätten.

Ingredienser

Portioner: 4
Kompott
  • 6 äpplen
  • 2 msk smör
  • 3 msk råsocker
  • 2 dl äppelmust
  • 1/2 citron
Kardemummayoghurt
  • 1/2 tsk nystötta kardemummakärnor
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 2 dl matyoghurt
Garnering
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1180 kJ / 293 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer