Kompott på stekta äpplen med kardemummayoghurt

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Kompott på stekta äpplen med kardemummayoghurt

Kompott på stekta äpplen är en dessert med smaker från förr. Rikast smak får du med nystötta kardemummakärnor i yoghurten som med sting av ingefära matchar den mustigt söta äppelkompotten.

Kompott på stekta äpplen med kardemummayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Kompott

6   äpplen
2 msk  smör
3 msk  råsocker
2 dl  äppelmust
1/2   citron

Kardemummayoghurt

1/2 tsk  nystötta kardemummakärnor
1 msk  riven, färsk ingefära
2 dl  matyoghurt

Garnering

citronmeliss

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, ris- eller sojabaserad yoghurt att servera till.

Gör så här

Tips

Allra bäst passar matäpplen som Gravensteiner eller Signe Tillisch men Ingrid Marie, Aroma och kryddig Cox Orange är också utmärkta val till den här ljuvliga efterrätten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1180 KJ / 293 kCal
Fett11 g
Salt0.1 g
Kolhydrater41.3 g
Protein2.2 g

Testa liknande recept

Ciderkokta äpplen med nougatrulle
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordgubbar med romsmak
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelklyftor med honung och grekisk yoghurt
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Citronstekta äpplen med kardemumma och vaniljglass
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga