Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding
Ta vara på säsongens äpplen och gör en syrlig äppelsorbet som förutom färska gröna äpplen innehåller äppelmust och citronjuice. Kombinera med den lenaste av puddingar smaksatt med äkta vanilj. Skala äpplena om du föredrar en helt igenom slät sorbet.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
4 portioner
Sorbet
2 gröna äpplen (ca 300 g)
5 msk florsocker
1/2 dl äppelmust
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk glykos
Vaniljpudding
2 msk ljus sirap
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
Till servering
mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1716 KJ / 410 kCal
Fett25 g
Salt0.16 g
Kolhydrater43 g
Protein3 g
Kommentarer