Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding

Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
0
Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding

Ta vara på säsongens äpplen och gör en syrlig äppelsorbet som förutom färska gröna äpplen innehåller äppelmust och citronjuice. Kombinera med den lenaste av puddingar smaksatt med äkta vanilj. Skala äpplena om du föredrar en helt igenom slät sorbet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding

Ingredienser

4 portioner

Sorbet

2   gröna äpplen (ca 300 g)
5 msk  florsocker
1/2 dl  äppelmust
1 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  glykos

Vaniljpudding

2 msk  ljus sirap
1   gelatinblad
1/2   vaniljstång
2 1/2 dl  vispgrädde
1/2 dl  strösocker

Till servering

mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1716 KJ / 410 kCal
Fett25 g
Salt0.16 g
Kolhydrater43 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Grefve Pehrs äppelsorbet
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Champagnesorbet med mynta
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonglassufflé med ingefärsflarn
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurka med granité och dillglass
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och jordgubbssorbet
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och Camparisorbet
Betyg 3.3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga