Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding

Ta vara på säsongens äpplen och gör en syrlig äppelsorbet som förutom färska gröna äpplen innehåller äppelmust och citronjuice. Kombinera med den lenaste av puddingar smaksatt med äkta vanilj. Skala äpplena om du föredrar en helt igenom slät sorbet.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. En eller flera dagar innan servering. Sorbet: Dela, kära ur och skär äpplet i tärningar. Lägg i frysen minst 4 timmar.
  2. Vaniljpudding: Fördela sirapen i 4 små glas (för 4 port) som rymmer ca 1 dl. Ställ i frysen.
  3. Lägg gelatinbladet i blöt ca 5 minuter.
  4. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg stång, frön, grädde och socker i en kastrull och koka upp. Ta från värmen.
  5. Krama ur gelatinbladet och rör ner i gräddblandningen. Sila och låt svalna lite.
  6. Fördela gräddblandningen i glasen. Ställ i kylen minst 6 timmar.
  7. En timme före servering. Sorbet: Lägg de frysta äppeltärningarna i en matberedare tillsammans med florsocker, äppelmust, citronjuice och glykos. Mixa slätt och ställ sedan i frysen ca 30 minuter.
  8. Till servering: Vänd glasen med vaniljpudding upp och ner i en skål eller på tallrik, dra ev först med en kniv längs kanterna. Lägg på en sked fryst äppelsorbet och garnera med mynta. Bjud gärna sorbet och vaniljpudding med Inkokta äpplen i must.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Sorbet
  • 2 gröna äpplen (ca 300 g)
  • 5 msk florsocker
  • 1/2 dl äppelmust
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk glykos
Vaniljpudding
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 gelatinblad
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl strösocker
Till servering
  • mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1716 kJ / 410 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer