Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding

38
0
Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding

Ta vara på säsongens äpplen och gör en syrlig äppelsorbet som förutom färska gröna äpplen innehåller äppelmust och citronjuice. Kombinera med den lenaste av puddingar smaksatt med äkta vanilj. Skala äpplena om du föredrar en helt igenom slät sorbet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding

Ingredienser

4 portioner

Sorbet

2 gröna äpplen (ca 300 g)
5 msk florsocker
1/2 dl äppelmust
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk glykos

Vaniljpudding

2 msk ljus sirap
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker

Till servering

mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1716 KJ / 410 kCal
Fett 25 g
Salt 16 g
Kolhydrater 43 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden