Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding

Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
0
Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding

Ta vara på säsongens äpplen och gör en syrlig äppelsorbet som förutom färska gröna äpplen innehåller äppelmust och citronjuice. Kombinera med den lenaste av puddingar smaksatt med äkta vanilj. Skala äpplena om du föredrar en helt igenom slät sorbet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding

Ingredienser

4 portioner

Sorbet

2 gröna äpplen (ca 300 g)
5 msk florsocker
1/2 dl äppelmust
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk glykos

Vaniljpudding

2 msk ljus sirap
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker

Till servering

mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1716 KJ / 410 kCal
Fett25 g
Salt0.16 g
Kolhydrater43 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Champagnesorbet med mynta
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grefve Pehrs äppelsorbet
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetssorbet med chèvretoppar och pinjeströssel
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och jordgubbssorbet
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurka med granité och dillglass
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter
Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga