Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Äppel- och fikonchutney

En härlig variant av chutney med ingredienser som äpple, fikon, ingefära och kanel som passar perfekt i juletider! Varför inte göra några extra burkar fikonchutney för att ge bort i julklapp?

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skär fikonen i bitar. Skala och hacka löken.
  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka utan lock på svag värme ca 40 minuter.
  3. Ös upp chutneyn i varma, väl rengjorda glasburkar och sätt på lock. Förvara svalt. Håller 3-6 månader.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 400 g äpplen
  • 200 g torkade fikon
  • 1 gul lök
  • 1 dl råsocker
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?