Bakad gös från Hjälmaren med palsternacka och korngryn samt äpple och kryddpepparyoghurt

2
0
Bakad gös från Hjälmaren med palsternacka och korngryn samt äpple och kryddpepparyoghurt

Ett smakrikt och mättande recept på gös med palsternacka och korngryn som du serverar med en utsökt kräm med äpple och kryddpepparyoghurt. Lyxig vardagsmat!

Bakad gös från Hjälmaren med palsternacka och korngryn samt äpple och kryddpepparyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Gös

4 bitar gösfilé utan skinn (à 150 g)
salt
smör till stekning

Äpple och kryddpepparyoghurt

4 dl mezeyoghurt
4 msk äppeljuice
1 tsk stött kryddpeppar
salt

Palsternacka och krongryn

2 dl kokta korngryn
2 palsternackor
1 rött äpple
2 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar
1 dl grovskuren dill
8 rädisor i klyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer