Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bakad gös från Hjälmaren med palsternacka och korngryn samt äpple och kryddpepparyoghurt

Ett smakrikt och mättande recept på gös med palsternacka och korngryn som du serverar med en utsökt kräm med äpple och kryddpepparyoghurt. Lyxig vardagsmat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gös: Sätt ugnen på 150°C.
  2. Krydda gösen med salt och lägg den på en smord plåt. Baka den sedan i ugn ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C. Servera gösen genast.
  3. Äpple och kryddpepparyoghurt: Rör samman alla ingredienser och smaka av med salt.
  4. Palsternacka och korngryn: Koka korngrynen enligt förpackningens anvisning. Skala och skär palsternackan i stavar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skiva äpplet tunt och blanda samman med korngrynen samt rapsolja och äppelcidervinäger. Tillsätt de varma palsternackorna och blanda runt, smaka av med salt och peppar. Blanda med dill och rädisor.

Ingredienser

Portioner: 4
Gös
  • 4 bitar gösfilé utan skinn (à 150 g)
  • salt
  • smör till stekning
Äpple och kryddpepparyoghurt
  • 4 dl mezeyoghurt
  • 4 msk äppeljuice
  • 1 tsk stött kryddpeppar
  • salt
Palsternacka och krongryn
  • 2 dl kokta korngryn
  • 2 palsternackor
  • 1 rött äpple
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl grovskuren dill
  • 8 rädisor i klyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?