Curry- och äppelsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Curry- och äppelsås

Ett enkelt recept på utsökt curry- och äppelsås som passar bra att servera till fisk eller kött. Du gör såsen av bland annat curry, vitt vin, grädde, äppeljuice och äpple.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs curryn i lite av smöret, tillsätt vitt vin och grädde och låt koka 4-5 minuter. Smaka av med äppeljuicen
  2. Skala och hacka äpplet fint och tillsätt det i såsen omedelbart före serveringen.
  3. Blanka av med resten av smöret. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 tsk curry
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad äppeljuice
  • 1 svenskt äpple friskt och med sötma, typ Åkerö
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan