Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Äppel- och saffranschutney

En härlig variant av chutney med ingredienser som äpple, saffran och ingefära passar perfekt i juletider! Varför inte göra några extra burkar saffranschutney för att ge bort i julklapp?

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna äpplen. Finhacka lök och ingefära. 
  2. Lägg hacket i kastrull tillsammans med äppelcidervinäger, saffran, gula senapsfrön och socker. Koka i ca 30 minuter.
  3. Fördela chutneyn i väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara svalt.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 1 kg äpplen
  • 1 gul lök
  • 4 cm ingefära
  • 1 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 g saffran
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 4 dl socker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer