Sallad med senapsvinägrett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sallad med senapsvinägrett

En stilig och njutbar sallad där äpple, rödlök och haricots verts sveps in i intensiva smaker från dijonsenap, äppeljuice och olja. Ett suveränt tillbehör till kallskuret.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka samman äppeljuice med senapsfrö tills 1/3 av vätskan återstår. Ta av från värmen.
  2. Vispa ner senap, vinäger och olja.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Skala, dela och skiva löken tunt. Spola hastigt av bönorna i hett vatten.
  4. Blanda bönor, äpple och lök med den varma dressingen. Smaka av med salt och peppar. Servera som tillbehör till kallskuret, bröd och ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl konc äppeljuice (outspädd)
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl olja
  • 1 äpple
  • 1 liten rödlök
  • 1 ask frysta haricots verts (à 250 g)
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2123 kJ / 507 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden