Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pauls grillade smulpaj

Knaprig och förtjusande är Pauls grillade smulpaj. Innehållet av choklad, mandel och blandade bär är en njutning. Pajen grillas(!) och serveras med vaniljsås eller vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tryck ner 3 lager aluminiumfolie i en liten skål med låga kanter, ca 12 cm i diameter. Lyft upp folien ur skålen och använd som engångsform. Gör en engångsform per portion.
  2. Blanda vetemjöl, havregryn, socker, hackad choklad, hackad mandel och smör i en bunke. Nyp ihop till en smulig deg.
  3. Fördela bär i bottnen på formarna.
  4. Pudra över majsstärkelse och florsocker.
  5. Täck med smuldeg.
  6. Baka under lock på grillen tills bären är mjuka och smulorna har fått fin färg, ca 10 minuter.
  7. Servera pajerna med vaniljsås eller glass.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl hackad choklad
  • 1/2 dl hackad mandel
  • 100 g smör
  • 400 g blandade bär
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk florsocker
  • vaniljsås eller glass till servering
Lägg till i inköpslistan