Smulpaj med nektarin

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
4
Smulpaj med nektarin

Nektarinpajen med lite exotiska smaker kommer att bli din nya favorit. Bäst blir nektarinpajen när den görs av mogna nektariner. Pajdegen har en god smak av riven kokos och blir härligt knaprig av havregrynen. Nektarinerna skär du i tunna klyftor och extra fräsch blir smaken av skal och saft från limen.

Smulpaj med nektarin

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

125 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl vispgrädde
2 dl riven kokos
2 dl havregryn

Fyllning

8 nektariner (8 st motsvarar ca 800 g)
1 lime
1/2 msk potatismjöl
1 1/2 msk strösocker

Till servering

vaniljglass eller grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Hej, är farten igen. Hade inte tillräckligt med nektariner så det flög i päron och äpplen oså. Kryddade med färskriven ingefära och kanel. Kalasgott Peter

Peter

2024-07-23

Ska skalet vara kvar på nektarinerna ?

Marie

2024-07-22

Hej Marie! Ja, skalet ska vara kvar. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-07-22

Kan man frysa pajen? Om inte - hur länge klarar den sig i kylen?

Erika

2023-08-20

Hej Erika! Pajen klarar sig säkert ett par dagar i kylen men är klart godast att äta nygräddad. Risken är att frukten vattnar sig och att ytan inte blir lika krispig. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-08-21

Testa liknande recept

Mascarpone & albicocca (nektariner med mascarpone)
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig äppelpaj
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade nektariner och persikor
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre biscuits med persika och honung
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad romansallad med nektarin och vannameiräkor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yoghurt med stekt nektarin och kokoshavre
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga