Smulpaj med nektarin

4
1
Smulpaj med nektarin

Nektarinpajen med lite exotiska smaker kommer att bli din nya favorit. Bäst blir nektarinpajen när den görs av mogna nektariner. Pajdegen har en god smak av riven kokos och blir härligt knaprig av havregrynen. Nektarinerna skär du i tunna klyftor och extra fräsch blir smaken av skal och saft från limen.

Skriv ut
Smulpaj med nektarin

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

125 g
smör
1 dl
strösocker
1/2 dl
vispgrädde
2 dl
riven kokos
2 dl
havregryn

Fyllning

8
nektariner (8 st motsvarar ca 800 g)
1
lime
1/2 msk
potatismjöl
1 1/2 msk
strösocker

Till servering

vaniljglass eller grädde

För alla

Gör glutenfri: välj havregryn framställda på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller servera med vispgrädde.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Byt nektariner mot persikor.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Margareta

7/23/2020

Hur reducerar man bäst sockermängden, t.ex. med stevia-produkter? (Vore bra om ICAs "För all"-rekommendationer också innehöll info för diabetiker...)

Redaktionen ICAse

7/23/2020

Hej Margareta! Stevia är ju en mycket bra ersättningsprodukt för diabetiker. Ska ta ditt förslag vidare, men "för alla" är ju mest till för de som är intoleranta. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept