Smulpaj med nektarin
Nektarinpajen med lite exotiska smaker kommer att bli din nya favorit. Bäst blir nektarinpajen när den görs av mogna nektariner. Pajdegen har en god smak av riven kokos och blir härligt knaprig av havregrynen. Nektarinerna skär du i tunna klyftor och extra fräsch blir smaken av skal och saft från limen.
Ingredienser
8 portioner
Pajdeg
125 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl vispgrädde
2 dl riven kokos
2 dl havregryn
Fyllning
8 nektariner (8 st motsvarar ca 800 g)
1 lime
1/2 msk potatismjöl
1 1/2 msk strösocker
Till servering
vaniljglass eller grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, är farten igen. Hade inte tillräckligt med nektariner så det flög i päron och äpplen oså. Kryddade med färskriven ingefära och kanel. Kalasgott Peter
Peter
2024-07-23Ska skalet vara kvar på nektarinerna ?
Marie
2024-07-22Hej Marie! Ja, skalet ska vara kvar. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-22Kan man frysa pajen? Om inte - hur länge klarar den sig i kylen?
Erika
2023-08-20Hej Erika! Pajen klarar sig säkert ett par dagar i kylen men är klart godast att äta nygräddad. Risken är att frukten vattnar sig och att ytan inte blir lika krispig. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-21