Äppelpajblondie

Blondie är som en ljus brownie som här kombinerats med äppelpajens klassiska komponenter; smuldeg, äpple, kanel och kardemumma. Resultatet blir en seg och god kaka med saftiga äpplen och ett knaprigt täcke av smuldeg som avnjuts bäst med vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Ingredienser
12 bitar
Smuldeg
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 krm bakpulver
100 g kallt smör
1/2 dl ljus sirap
Blondiebotten
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 rumstempererade ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
3 små äpplen
1 msk strösocker
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen kanel
smör till formen
Till servering
vaniljsås (se länk)
Gör så här
00:10:00
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1745 KJ / 417 kCal
Fett21 g
Salt0.9 g
Kolhydrater53 g
Protein4 g
Kommentarer
20 stDenna gjordes på jobbet, och alla tyckte den var jättegod. Jag orkade inte bryna smöret. Den blir tung och mäktig, men annorlunda och väldigt god. Jag tänker blanda i russin och valnötter nästa gång.
Yvonne
Resultatet blev bra. Det är en stor kaka, precis som receptet anger, men 12 bitar. Tycker personligen att den är godare med lättvispad grädde än vaniljsås då kakan i sig är väldigt söt. Den fick godkänt smakmässigt men lite väl komplicerad utan att smaken av det brynta smöret märks så mycket.
Martina
Fantastisk god och en ny favorit här hemma, rekommenderar dock 5-10 minuter längre i ugnen.
Helen