Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
2
Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

Laga en enkel dessert där äpplen med kardemumma och kanel täcks med ett härligt täcke av havregryn, nötter och frön och bakas gyllene i ugnen. Servera nygräddad med en klick yoghurt. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

Ingredienser

6 portioner
4 äpplen
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen kanel
3 dl blandade nötter och frön
1 dl havregryn
3/4 dl honung
2 msk neutral olja (+ extra till formen)
1/2 tsk flingsalt

Till servering

yoghurt (10%)
honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Förstek äpplena och lägg på frö-nötblandningen när 15-20 min återstår.

Camilla

2024-04-30

Minska några minuter, mandel och nötter tar lätt för mycket färg av 30 minuter i 200 grader.

Gunilla

2022-10-09

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan yoghurt och honung till servering.
Energi1319 KJ / 315 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Kanelbullar med kardemumma
Betyg 4.3 av 5.
250 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Butterkaka med mandelmassa och vaniljkräm
Betyg 3.6 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelpaj med mandelsmul
Betyg 3.6 av 5.
49 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kanelbullar
Betyg 4.1 av 5.
3869 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb äppelkaka i glas
Betyg 4.3 av 5.
121 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Världens godaste äppelsmulpaj
Betyg 4.4 av 5.
3066 personer har röstat
Under 45 min att tillaga