UNDER 45 MIN | Enkel

Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

Laga en enkel dessert där äpplen med kardemumma och kanel täcks med ett härligt täcke av havregryn, nötter och frön och bakas gyllene i ugnen. Servera nygräddad med en klick yoghurt. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela och kärna ur äpplena. Skär i små bitar och lägg i en oljad ugnsform. Blanda med kardemumma och kanel.
  3. Blanda nötter och frön med havregryn, honung, olja och flingsalt. Fördela över äpplena och ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  4. Till servering: Servera gärna med tjock yoghurt och honung.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställd av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat utan yoghurt och honung till servering.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 äpplen
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 3 dl blandade nötter och frön
  • 1 dl havregryn
  • 3/4 dl honung
  • 2 msk neutral olja (+ extra till formen)
  • 1/2 tsk flingsalt
Till servering
  • yoghurt (10%)
  • honung

Näringsvärde
Per portion

Energi 1319 kJ / 315 kCal