Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
1
Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

Laga en enkel dessert där äpplen med kardemumma och kanel täcks med ett härligt täcke av havregryn, nötter och frön och bakas gyllene i ugnen. Servera nygräddad med en klick yoghurt. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

Ingredienser

6 portioner
4   äpplen
1/2 tsk  malen kardemumma
1/2 tsk  malen kanel
3 dl  blandade nötter och frön
1 dl  havregryn
3/4 dl  honung
2 msk  neutral olja (+ extra till formen)
1/2 tsk  flingsalt

Till servering

yoghurt (10%)
honung

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställd av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat utan yoghurt och honung till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Minska några minuter, mandel och nötter tar lätt för mycket färg av 30 minuter i 200 grader.

Gunilla

2022-10-09

Näringsvärde per portion

Energi1319 KJ / 315 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Kanelbullar med kardemumma
Betyg 4.4 av 5.
222 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Butterkaka med mandelmassa och vaniljkräm
Betyg 3.6 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelpaj med mandelsmul
Betyg 3.6 av 5.
49 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kanelbullar
Betyg 4.1 av 5.
3654 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb äppelkaka i glas
Betyg 4.2 av 5.
100 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetskaka med frosting
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga