Bakade äpplen med nöt- och frötäcke
Laga en enkel dessert där äpplen med kardemumma och kanel täcks med ett härligt täcke av havregryn, nötter och frön och bakas gyllene i ugnen. Servera nygräddad med en klick yoghurt. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Ingredienser
6 portioner
4 äpplen
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen kanel
3 dl blandade nötter och frön
1 dl havregryn
3/4 dl honung
2 msk neutral olja (+ extra till formen)
1/2 tsk flingsalt
Till servering
yoghurt (10%)
honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan yoghurt och honung till servering.
Energi1319 KJ / 315 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein5 g
Kommentarer
Förstek äpplena och lägg på frö-nötblandningen när 15-20 min återstår.
Camilla
2024-04-30Minska några minuter, mandel och nötter tar lätt för mycket färg av 30 minuter i 200 grader.
Gunilla
2022-10-09