Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

15
0
Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

Laga en enkel dessert där äpplen med kardemumma och kanel täcks med ett härligt täcke av havregryn, nötter och frön och bakas gyllene i ugnen. Servera nygräddad med en klick yoghurt. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

Ingredienser

6 portioner
4 äpplen
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen kanel
3 dl blandade nötter och frön
1 dl havregryn
3/4 dl honung
2 msk neutral olja (+ extra till formen)
1/2 tsk flingsalt

Till servering

yoghurt (10%)
honung

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställd av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat utan yoghurt och honung till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1319 KJ / 315 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 19 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden