Äppelmuffins med kokos

Får det lov att vara en saftig och hälsosam äppelmuffins till mellanmål? Med stora vita bönor i smeten blir de extra matiga och proteinrika. Kokos och rostade hasselnötter gör dem extra goda. Förvara muffinsen i frysen om du inte tänker äta alla på en gång.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Gör så här
00:03:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per muffins (12 st).
Energi1100 KJ / 263 kCal
Fett17 g
Salt0.24 g
Kolhydrater16 g
Protein9 g
Kommentarer
6 stHej! Tänkte göra denna i en form/typ formkaka. Har någon testat? Annars återkommer jag gärna med min erfarenhet.
Paul hans
Hej! Ska det alltså vara totalt 8 ägg i smeten? Dvs. 4 hela ägg och 4 vitor? Tack på förhand!
Anna
Hej Anna! Du har uppfattat helt rätt. Och gulorna kan du ju spara och kanske göra en vaniljsås av? https://www.ica.se/recept/hemgjord-vaniljsas-719415/ Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej! Min son HATAR kokos, har ni tips på hur man kan baka dessa utan kokos? Mer mandelmjöl kanske..?
Katrin
Hej Katrin! Kanske går att ta bort helt... Det är dock mycket möjligt att du behöver blanda i något annat som är lite torrt typ lite mer mandelmjöl. Prova dig gärna fram tills smeten blir bra. Kokos ”drar i sig” lite vätska och sväller något och ger därmed en fluffighet i bakverket. Inget vi har testat. Men om du testar får du gärna återkomma med hur resultatet blev. Hälsningar Michelle
ICA-köket