Enkel äppelkaka med hasselnötter
Här har du ett väl beprövat recept på enkel äppelkaka med mandelmjöl, hyvlat smör och knapriga hasselnötter. Förutom att kakan är gudomligt god, är den superlätt att göra. Rör ihop ingredienserna, stick ned äppelskivor och hyvla över smöret. Saftig, smörig, söt och syrlig på en och samma gång. Tips! Byt äpplen mot rabarber eller röda vinbär för variation.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
8 portioner
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
2 äpplen
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk malen kanel
1 dl grovhackade hasselnötter
50 g smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi10016 KJ / 2395 kCal
Fett122 g
Salt1 g
Kolhydrater272 g
Protein42 g
Kommentarer
Jättegod!
Monika
2024-10-17Vilket är godast, varm eller kall?
Birgitta
2022-09-20Hej Birgitta! Det är en smaksak men att servera en ljummen äppelkaka med vaniljsås är ju väldigt gott! Hälsingar Elina
Redaktionen
2022-09-27Supergod och dessutom enkel att göra glutenfri. Byt ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.
Vanessa
2020-11-24