Mazarintårta med saffran och clementin
Mazarintårtan får smak av både saffran, clementin och farinsocker. Glutenfri blir den saftiga tårtan också då mandelmjöl används i smeten. Toppa tårtan med vispgrädde och vackra clementinskivor.
Ingredienser
ca 10 bitar
saften av 1 clementin
2 förp saffran (à 1/2 g)
200 g rumstempererat smör (+ extra till formen)
3 dl farinsocker
4 ägg
4 dl mandelmjöl (+ extra till formen)
1/2 dl pärlsocker
Topping
3 clementiner
3 dl vispgrädde
2 tsk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2206 KJ / 527 kCal
Fett42 g
Salt0.4 g
Kolhydrater30 g
Protein8 g
Kommentarer
Tyvärr funkade inte detta recept alls. Bränt uppepå och helt mjuk och soggy i mitten. Gick inte att flytta över på ett fat utan att den blev helt sönder. Synd på så fina ingredienser.
Sofia
2021-12-25Väldigt kladdig trots att den stått inne i 45 min. Jag hade smörjt ordentligt men det räckte inte. Halva kakan gick av.
Susanna
2021-12-19Tål inte mandel, kan man ta vanligt mjöl
Agneta
2021-12-03