Biscotti med choklad och citron 

74
15
Biscotti med choklad och citron 

Glutenfria biscotti bakade med mandelmjöl. Grovhackad mörk choklad och finrivet skal av citron ger kakorna fin smak. Bli inte rädd om degen känns kladdig, det ska den vara. Skorporna kommer att bli knapriga och goda när de är klara.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Biscotti med choklad och citron 

Ingredienser

30 st
6 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
100 g hackad mörk choklad
finrivet skal av 1 citron
50 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg

Gör så här

Tips

Förvara biscottin i rumstemperatur i en lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Britt-marie

2022-01-14

Bytte ut rivet citronskal mot apelsin

Rikke

2021-12-17

Smaken är mycket god. Tyvärr smular det sönder när jag skulle skära i skivor. Hur undviker man det när man bakar glutenfritt? Funderar på att göra färdiga skorpdelar sen in i ugnen...Rikke

Emma

2021-11-30

Supergoda! Jag bytte citron mot apelsin för att få en juligare känsla.

Näringsvärde per portion

Energi 364 KJ / 88 kCal
Fett 6 g
Salt 0.07 g
Kolhydrater 5 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Cookie-kladdkaka
Banana bread
Hallontårta
Pizookie