Biscotti med choklad och citron 

Betyg 3.6 av 5.
77 personer har röstat
15
Biscotti med choklad och citron 

Glutenfria biscotti bakade med mandelmjöl. Grovhackad mörk choklad och finrivet skal av citron ger kakorna fin smak. Bli inte rädd om degen känns kladdig, det ska den vara. Skorporna kommer att bli knapriga och goda när de är klara.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Biscotti med choklad och citron 

Ingredienser

30 st
6 dl  mandelmjöl
1 tsk  bakpulver
100 g  hackad mörk choklad
finrivet skal av 1   citron
50 g  rumsvarmt smör
1 dl  socker
2   ägg

Gör så här

Tips

Förvara biscottin i rumstemperatur i en lufttät burk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
77 personer har röstat

Kommentarer

Bytte ut rivet citronskal mot apelsin

Britt-marie

2022-01-14

Smaken är mycket god. Tyvärr smular det sönder när jag skulle skära i skivor. Hur undviker man det när man bakar glutenfritt? Funderar på att göra färdiga skorpdelar sen in i ugnen...Rikke

Rikke

2021-12-17

Supergoda! Jag bytte citron mot apelsin för att få en juligare känsla.

Emma

2021-11-30

Näringsvärde per portion

Energi364 KJ / 88 kCal
Fett6 g
Salt0.07 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Mazariner
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri mandelkaka
Betyg 4.3 av 5.
100 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria scones på durramjöl
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinkaka med ricotta och mandel
Betyg 4.2 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronkladdkaka
Betyg 2.9 av 5.
406 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladmousse med knäckflarn och frostade tranbär
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga