Biscotti med choklad och citron 

Betyg 3.6 av 5.
80 personer har röstat
17
Biscotti med choklad och citron 

Glutenfria biscotti bakade med mandelmjöl. Grovhackad mörk choklad och finrivet skal av citron ger kakorna fin smak. Bli inte rädd om degen känns kladdig, det ska den vara. Skorporna kommer att bli knapriga och goda när de är klara.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Biscotti med choklad och citron 

Ingredienser

30 st
6 dl  mandelmjöl
1 tsk  bakpulver
100 g  hackad mörk choklad
finrivet skal av 1   citron
50 g  rumsvarmt smör
1 dl  socker
2   ägg

Gör så här

Tips

Förvara biscottin i rumstemperatur i en lufttät burk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
80 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde eget mandelmjöl av mandel med skalet kvar. Sk "fullkornsmandelmjöl". Blev superbra.

Birgitta

2024-01-20

Kan tipsa om att byta ut bakpulver till 1/2 tsk bikarbonat, då smulade inte degen. Iofs smaksatte jag med saffran och mandelhack ist för choklad, men har gjort just det 2 gånger varav den ena med bikarbonat och de höll ihop, men inte med bakpulvret. Jag tog halva mängden socker också för jag ville ha dem mindre söta.

Sofie anita

2023-12-10

Bytte ut rivet citronskal mot apelsin

Britt-marie

2022-01-14

Näringsvärde per portion

Energi364 KJ / 88 kCal
Fett6 g
Salt0.07 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Glutenfri mandelkaka
Betyg 4.4 av 5.
110 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri morotskaka
Betyg 3.9 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri citronkladdkaka
Betyg 2.9 av 5.
411 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinkaka med ricotta och mandel
Betyg 4.2 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moussedessert med knäckflarn och frostade tranbär
Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Macaron med kaffe och choklad
Betyg 3.5 av 5.
72 personer har röstat
Under 60 min att tillaga