ÖVER 60 MIN | Medel

Biscotti med choklad och citron 

Glutenfria biscotti bakade med mandelmjöl. Grovhackad mörk choklad och finrivet skal av citron ger kakorna fin smak. Bli inte rädd om degen känns kladdig, det ska den vara. Skorporna kommer att bli knapriga och goda när de är klara.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mandelmjöl, bakpulver, hackad choklad och citronskal i en bunke.
  2. Vispa smör och socker poröst i en annan bunke.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, i socker- och smörblandningen och vispa runt. Blanda ner i mjölblandningen till en kladdig smet.
  4. Forma smeten till två längder (för 30 st) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175°C i 30 minuter. Ta ut och låt svalna lite.
  5. Skär längderna i sneda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåten och grädda vidare i 125°C i 15 minuter.

 

Tips

Förvara biscottin i rumstemperatur i en lufttät burk.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 6 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g hackad mörk choklad
  • finrivet skal av 1 citron
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg

Näringsvärde
Per portion

Energi 364 kJ / 88 kCal