Glutenfri mandelkaka

92
28
Glutenfri mandelkaka

Ska du baka glutenfritt? Gör en glutenfri mjuk kaka: saftig, spansk mandelkaka, så kallad tarta de Santiago, med mandelmjöl, citron och bakad helt utan mejeriprodukter.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Glutenfri mandelkaka

Ingredienser

10-12 bitar
6 stora ägg (6 ägg motsvarar ca 400 g)
3 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk malen kanel
1 1/2 msk finrivet citronskal
6 dl mandelmjöl (6 dl motsvarar ca 300 g)
florsocker (till garnering)

Till servering

vaniljglass

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar och utan glass till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

92

Kommentarer

Pirkko

2022-03-24

Bytte kanelen mot kardemumma och citronskalet mot apelsinskal.Väntar nu på kakan - mumsigt!

Amanda

2022-03-16

Går det att byta ut äggen mot aquafaba?

Ann-sofie

2021-11-19

Knasig fråga kanske men funkar det att byta ut kanel mot saffran om jag vill göra en julig kaka?

Näringsvärde per portion

Energi 1504 KJ / 360 kCal
Fett 20 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 32 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Päronkaka
Macarons
Drömrulltårta
Mazariner