Glutenfri mandelkaka

Betyg 4.4 av 5.
115 personer har röstat
35
Glutenfri mandelkaka

Ska du baka glutenfritt? Gör en glutenfri mjuk kaka: saftig, spansk mandelkaka, så kallad tarta de Santiago, med mandelmjöl, citron och bakad helt utan mejeriprodukter.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Glutenfri mandelkaka

Ingredienser

10-12 bitar
6 stora ägg (6 ägg motsvarar ca 400 g)
3 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk malen kanel
1 1/2 msk finrivet citronskal
6 dl mandelmjöl (6 dl motsvarar ca 300 g)
florsocker (till garnering)

Till servering

vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
115 personer har röstat

Kommentarer

Fantastisk god och saftig. Drog ner på sockret och har även gjort den med kokossocker som fungerade finfint! Sist hade jag färska hallon på och serverade med laktosfri vaniljglass. Blev väldigt uppskattat

Eva

2024-05-22

Tog finrivet apelsinskal i stället och la till 1/2 tsk bakpulver. Gjorde muffins av smeten istället Toppen

Margareta

2023-12-10

Helt underbart god! Man måste vispa ägg och socker i över 6 minuter så blir den hög och fin.

Yvonne

2023-09-07

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar och utan glass till servering.
Energi1504 KJ / 360 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater32 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Plommon- och mandelgalette
Betyg 3.4 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk äppelkaka med mandel
Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfria citronbiscotti med choklad
Betyg 3.6 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Muggkaka med vanilj och mandel
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Enkel äppelkaka med hasselnötter
Betyg 3.6 av 5.
215 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarber- och mandelpaj
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga