Glutenfri mandelkaka
Ska du baka glutenfritt? Gör en glutenfri mjuk kaka: saftig, spansk mandelkaka, så kallad tarta de Santiago, med mandelmjöl, citron och bakad helt utan mejeriprodukter.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
10-12 bitar
6 stora ägg (6 ägg motsvarar ca 400 g)
3 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk malen kanel
1 1/2 msk finrivet citronskal
6 dl mandelmjöl (6 dl motsvarar ca 300 g)
florsocker (till garnering)
Till servering
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar och utan glass till servering.
Energi1504 KJ / 360 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater32 g
Protein12 g
Kommentarer
Fantastisk god och saftig. Drog ner på sockret och har även gjort den med kokossocker som fungerade finfint! Sist hade jag färska hallon på och serverade med laktosfri vaniljglass. Blev väldigt uppskattat
Eva
2024-05-22Tog finrivet apelsinskal i stället och la till 1/2 tsk bakpulver. Gjorde muffins av smeten istället Toppen
Margareta
2023-12-10Helt underbart god! Man måste vispa ägg och socker i över 6 minuter så blir den hög och fin.
Yvonne
2023-09-07