Glutenfri mandelkaka
Ska du baka glutenfritt? Gör en glutenfri mjuk kaka: saftig, spansk mandelkaka, så kallad tarta de Santiago, med mandelmjöl, citron och bakad helt utan mejeriprodukter.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
10-12 bitar
6 stora ägg (6 ägg motsvarar ca 400 g)
3 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk malen kanel
1 1/2 msk finrivet citronskal
6 dl mandelmjöl (6 dl motsvarar ca 300 g)
florsocker (till garnering)
Till servering
vaniljglass
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar och utan glass till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1504 KJ / 360 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater32 g
Protein12 g
Kommentarer
Tog finrivet apelsinskal i stället och la till 1/2 tsk bakpulver. Gjorde muffins av smeten istället Toppen
Margareta
2023-12-10Helt underbart god! Man måste vispa ägg och socker i över 6 minuter så blir den hög och fin.
Yvonne
2023-09-07Mycket god, blev hög och fin. Sockermängden kan med fördel dras ner till 2,5 dl. 3,5 dl var för sött.
Annie george
2023-08-28