Glutenfri mandelkaka

34
15
Glutenfri mandelkaka

Ska du baka glutenfritt? Gör en glutenfri mjuk kaka: saftig, spansk mandelkaka, så kallad tarta de Santiago, med mandelmjöl, citron och bakad helt utan mejeriprodukter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Glutenfri mandelkaka

Ingredienser

10-12 bitar
6
stora ägg (6 ägg motsvarar ca 400 g)
3 1/2 dl
strösocker
1 1/2 tsk
malen kanel
1 1/2 msk
finrivet citronskal
6 dl
mandelmjöl (6 dl motsvarar ca 300 g)
-
florsocker (till garnering)

Till servering

vaniljglass

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar och utan glass till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Cecilia

2021-04-18

Väldigt trevlig kaka. Gräddade i 40 minuter och den blev lagom "kletig", inte torr. Perfekt till en espresso eller ett glas Vin Santo!

Susanne

2021-04-18

Supergod men stod en bra stund i ugnen! Blev lite kladdkakelik?? Ser inte ut så på bilden ovan! Gjorde enl recept men blev det fel någonstans?

Elsa

2021-04-11

Pro tip: Vispa äggen länge. Vispa dock inte för länge efter du har haft i mandelmjölet. Min smet förlorade hela sin fluffighet och smeten blev väldigt hård. Kakan blev därför väldigt kompakt, smakade fortfarande gott men hade varit ännu godare om den var fluffig

Näringsvärde per portion

Energi 1504 KJ / 360 kCal
Fett 20 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 32 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept