Glutenfri mandelkaka

57
25
Glutenfri mandelkaka

Ska du baka glutenfritt? Gör en glutenfri mjuk kaka: saftig, spansk mandelkaka, så kallad tarta de Santiago, med mandelmjöl, citron och bakad helt utan mejeriprodukter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Glutenfri mandelkaka

Ingredienser

10-12 bitar
6
stora ägg (6 ägg motsvarar ca 400 g)
3 1/2 dl
strösocker
1 1/2 tsk
malen kanel
1 1/2 msk
finrivet citronskal
6 dl
mandelmjöl (6 dl motsvarar ca 300 g)
-
florsocker (till garnering)

Till servering

vaniljglass

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar och utan glass till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Susanna

2021-07-19

Otroligt god! Förutom att vispa ägg och socker rejält luftigt och vitt så minskade jag sockret med 1/2dl. Jag bytte ut kanel mot kardemumma (2tsk) +lite citronzest. Men proffstipset är ändå att alltid väga ingredienser man har i. Därför uppskattar jag mycket att vikt står angivet i receptet.

Niloofar

2021-07-03

Jättegod och fluffig kaka. Jag använde bara 3 dl socker och kakan blev tillräckligt söt. Jag använde en form med en diameter på ca 26 cm och det funkade jättebra.

Monika

2021-06-18

En super god och lätt bakad kaka första gången jag bakade den minskade jag på sockre,t tog ca 1 dl mindre angiven mängd, idag bytte jag en del av strösockret mot icas sötströ (ca 1, dl sötströ och 1,5 strösocker) för mig fungerade det bra. Serverade med lättvispad grädde, hallon och blåbär.

Näringsvärde per portion

Energi 1504 KJ / 360 kCal
Fett 20 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 32 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept