Ska du baka glutenfritt? Gör en glutenfri mjuk kaka: saftig, spansk mandelkaka, så kallad tarta de Santiago, med mandelmjöl, citron och bakad helt utan mejeriprodukter.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar och utan glass till servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev mkt hög och fin. Vägde äggen så det blev åtta normalstora (?) ägg. Malde mandel istället för att använda mandelmjöl vilket gav lite grövre mjöl men det gick bra ändå.
Per
2023-02-26Saftig och god! Vispa ägg och socker lääääänge. Jag tog 1 dl mindre socker. Blev jättebra. Jag hade små ägg så jag fick lägga till 2 st för att få rätt vikt. Serverade med vaniljglass och färska hallon och blåbär.
Gun britt
2023-02-16Jättegod, räckte med 2 dl socker för min del. Gräddade längst ner i ugnen och fick fin färg.
Mary fang
2022-10-23