Glutenfri mandelkaka

Betyg 4.3 av 5.
111 personer har röstat
34
Glutenfri mandelkaka

Ska du baka glutenfritt? Gör en glutenfri mjuk kaka: saftig, spansk mandelkaka, så kallad tarta de Santiago, med mandelmjöl, citron och bakad helt utan mejeriprodukter.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Glutenfri mandelkaka

Ingredienser

10-12 bitar
6   stora ägg (6 ägg motsvarar ca 400 g)
3 1/2 dl  strösocker
1 1/2 tsk  malen kanel
1 1/2 msk  finrivet citronskal
6 dl  mandelmjöl (6 dl motsvarar ca 300 g)
florsocker (till garnering)

Till servering

vaniljglass

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar och utan glass till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
111 personer har röstat

Kommentarer

Tog finrivet apelsinskal i stället och la till 1/2 tsk bakpulver. Gjorde muffins av smeten istället Toppen

Margareta

2023-12-10

Helt underbart god! Man måste vispa ägg och socker i över 6 minuter så blir den hög och fin.

Yvonne

2023-09-07

Mycket god, blev hög och fin. Sockermängden kan med fördel dras ner till 2,5 dl. 3,5 dl var för sött.

Annie george

2023-08-28

Näringsvärde per portion

Energi1504 KJ / 360 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater32 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Plommon- och mandelgalette
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelflarn med kardemumma
Betyg 3.3 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk äppelkaka med mandel
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Biscotti med choklad och citron 
Betyg 3.6 av 5.
80 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mazarintårta med saffran och clementin
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Macarons
Betyg 3.4 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga