Äppelgott med nöt- och havresmul

5
0
Äppelgott med nöt- och havresmul

Kanelstekta äpplen med en smulig blandning av havregryn, hasselnötter och honung – kan det bli mycket godare än så? Jo, men en skopa vaniljglass! En riktig drömdessert för äppelälskaren. Och skrattretande enkel att laga.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Äppelgott med nöt- och havresmul

Ingredienser

4 portioner
4 äpplen
3 msk smör
1 msk farinsocker
1 tsk kanel
vaniljglass till servering

Nöt- och havresmul

1 dl havregryn
2 msk hackade hasselnötter

För alla

Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1518 KJ / 363 kCal
Fett 20 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 40 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden