UNDER 45 MIN | Medel

Äppelgott med nöt- och havresmul

Kanelstekta äpplen med en smulig blandning av havregryn, hasselnötter och honung – kan det bli mycket godare än så? Jo, men en skopa vaniljglass! En riktig drömdessert för äppelälskaren. Och skrattretande enkel att laga.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i cm-tjocka skivor eller klyftor.
  2. Stek äppelskivorna mjuka och gyllene i hälften av smöret i en stekpanna. Tillsätt farinsocker och kanel. Rör tills sockret smälter.
  3. Nöt- och havresmul: Stek havregryn och hasselnötter i resten av smöret i en annan stekpanna tills det får färg. Rör ner honungen.
  4. Strö nöt- och havresmulet över äpplena. Servera med vaniljglass.

För alla

Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 äpplen
  • 3 msk smör
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk kanel
  • vaniljglass till servering
Nöt- och havresmul
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk hackade hasselnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1518 kJ / 363 kCal