UNDER 30 MIN | Enkel

Sockerstekta äpplen med havregryn

Sockerstekta äpplen är en suverän äppeldessert som du snabbt gör i stekpannan. Med kanel och havregryn så smakar det äppelpaj men mycket enklare att tillaga. Oväntat besök? Den här äppelefterätten tar inte många minuter att få klar till fikat. Servera med kall vaniljglass eller vaniljsås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur, skala och skär äpplena i klyftor.
  2. Stek klyftorna i smöret någon minut, tillsätt havregrynen och sockret. Fortsätt stek ytterligare någon minut. Strö över kanel.
  3. Till servering: Servera de nystekta äppelklyftorna med vaniljglass eller kall vaniljsås.

Näringsberäkning inkl. vaniljsås.

För alla

Gör äggfri: kontrollera innehållet i glassen.
Gör glutenfri: välj Ren havre.
Gör laktosfri: välj en laktosfri glass att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj en mjölkproteinfri glass att servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 äpplen gärna Ingrid Marie
  • 3 msk smör
  • 1 dl havregryn
  • 3 msk strösocker
  • 1/2 tsk kanel
Till servering
  • vaniljglass eller vaniljsås

Näringsvärde
Per portion

Energi 1709 kJ / 269 kCal