Sockerstekta äpplen med havregryn

51
16
Sockerstekta äpplen med havregryn

Sockerstekta äpplen är en suverän äppeldessert som du snabbt gör i stekpannan. Med kanel och havregryn så smakar det äppelpaj men mycket enklare att tillaga. Oväntat besök? Den här äppelefterätten tar inte många minuter att få klar till fikat. Servera med kall vaniljglass eller vaniljsås.

Skriv ut
Sockerstekta äpplen med havregryn

Ingredienser

4 portioner
4
äpplen gärna Ingrid Marie
3 msk
smör
1 dl
havregryn
3 msk
strösocker
1/2 tsk
kanel

Till servering

vaniljglass eller vaniljsås

För alla

Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, glass/vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, glass/vaniljsås mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Näringsberäkning inkl. vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Lovisa

2/17/2021

Går superbra att göra som ett nyttigare alternativ också! Istället för vanligt socker använde jag sötströ, toppade sedan med vaniljkvarg istället för glass/vanlijsås. Rekommenderas!

Lisa

1/22/2021

Ni har glömt lite i allergiinformationen: För att få rätten laktosfri eller mjölkfri måste man även tänka på vilket smör man använder...

Redaktionen ICAse

1/22/2021

Stort tack Lisa för att du uppmärksammade oss på detta. Vi har nu uppdaterat receptet med korrekt information. Hälsningar Ulrika

Pernilla

11/19/2020

Gott med naturell yoghurt till!

Näringsvärde per portion

Energi 1709 KJ / 269 kCal
Fett 28 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 35 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept