Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Fras med ingefära

Enkelt sätt att lyxa till den vanliga men smarriga vaniljglassen. Havregrynen blir frasiga när de får stekas i stekpannan och de får en stingig, intensiv smak av ingefäran.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smör i en stekpanna. Tillsätt havregryn och strösocker. Låt steka till havregrynen börjar få färg.
  2. Blanda i ingefära. Hälll det heta fraset över glassen och servera genast.

För alla

Innehåller mjölk, gluten och ägg. Välj glass som passar för respektive allergi.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Ersätt grädde med mjölkfritt alternativ.
Gör glutenfri: rent havre kan ätas av den som inte tål gluten. "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Tips

Passar till: vanilj- eller blåbärsglass

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk ingefära
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Glass Chocolate/Strawberry/Vanilla

15 % rabatt

Oatly 0,5 Liter

Mer info