Enkelt sätt att lyxa till den vanliga men smarriga vaniljglassen. Havregrynen blir frasiga när de får stekas i stekpannan och de får en stingig, intensiv smak av ingefäran.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Innehåller mjölk, gluten och ägg. Välj glass som passar för respektive allergi.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Ersätt grädde med mjölkfritt alternativ.
Gör glutenfri: rent havre kan ätas av den som inte tål gluten. "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag saltade lite lätt på "Fraset" och det lyfte smakerna markant.
Per
2005-09-04