Äppelbrässerad kyckling med prästostcrème

55
0
Äppelbrässerad kyckling med prästostcrème

Kycklingfiléer som sakta får sjuda i äppelmust blir en lättlagad middag med milda smaker. Toppa med en ostcrème med lagrad ost och kvarg som får smälta ner över grönsakerna och kycklingen. Välj en vällagrad prästost för mer smak på ostcrèmen.

Skriv ut
Äppelbrässerad kyckling med prästostcrème

Ingredienser

4 portioner
3 dl
äppelmust
4 dl
hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk
torkad timjan
4
kycklingfiléer
2 dl
lagrad riven ost (gärna prästost)
1 dl
kvarg (0,2%)
600 g
fryst grönmix (broccoli, bönor, haricots vertes, romanesco)

Till servering

hackad persilja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1300 KJ / 311 kCal
Fett 8 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 15 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept