Äppelbrässerad kyckling med prästostcrème

Kycklingfiléer som sakta får sjuda i äppelmust blir en lättlagad middag med milda smaker. Toppa med en ostcrème med lagrad ost och kvarg som får smälta ner över grönsakerna och kycklingen. Välj en vällagrad prästost för mer smak på ostcrèmen.

Ingredienser
4 portioner
3 dl äppelmust
4 dl hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk torkad timjan
4 kycklingfiléer
2 dl lagrad riven ost (gärna prästost)
1 dl kvarg (0,2%)
600 g fryst grönmix (broccoli, bönor, haricots vertes, romanesco)
Till servering
hackad persilja
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1300 KJ / 311 kCal
Fett8 g
Salt1.3 g
Kolhydrater15 g
Protein42 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer