Äppelbrässerad kyckling med prästostcrème

Betyg 3 av 5.
55 personer har röstat
0
Äppelbrässerad kyckling med prästostcrème

Kycklingfiléer som sakta får sjuda i äppelmust blir en lättlagad middag med milda smaker. Toppa med en ostcrème med lagrad ost och kvarg som får smälta ner över grönsakerna och kycklingen. Välj en vällagrad prästost för mer smak på ostcrèmen.

Äppelbrässerad kyckling med prästostcrème

Ingredienser

4 portioner
3 dl äppelmust
4 dl hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk torkad timjan
4 kycklingfiléer
2 dl lagrad riven ost (gärna prästost)
1 dl kvarg (0,2%)
600 g fryst grönmix (broccoli, bönor, haricots vertes, romanesco)

Till servering

hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1300 KJ / 311 kCal
Fett8 g
Salt1.3 g
Kolhydrater15 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Broccolisoppa med tonfiskröra på toast
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön nudelssoppa
Betyg 3.8 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vaniljglass i äppelmust med mandelbiskvier
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tom kha soppa med nudlar
Betyg 3.1 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokadosoppa à la crème
Betyg 2.4 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimlag med svartpeppar och äppelmust
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga