Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Crema de zanhoria

Smakrik och god soppa med råvaror som morötter, hönsbuljong, lök, mjölk och vitlök. Denna redda soppa vid namn Crema de zanhoria tillagar du på under 45 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Slanta morötterna. Smält smöret i en stor kastrull. Fräs lök och vitlök tills de är genomskinliga. Lägg i morötterna och stek i ytterligare någon minut.
  2. Häll på buljongen, salta och peppra. Koka tills morötterna är mjuka, ca 15 minuter.
  3. Ta upp grönsakerna och kör med lite av buljongen i en mixer eller matberedare. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt mjölken och värm. Låt sjuda en liten stund och smaka ev av med mer salt och peppar. Snåla inte med saltet!
  4. Servera med en klick crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 6 morötter
  • 5 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • salt
  • svartpeppar
  • 5 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan