Äppel- och pumpapytt med rökt lax och currymajonnäs
Njut av en lättlagad vardagsrätt med pytt på silverlök, pumpa och äpple i kombination med varmrökt lax och en busenkel currymajonnäs. Mycket smak och färg för liten insats.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
750 g butternutsquash
1 silverlök
2 röda äpplen
2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
600 g varmrökt lax (eller annan rökt fisk, t ex makrill)
Currymajonnäs
2 dl majonnäs
3 msk bostongurka
2 tsk curry
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3200 KJ / 765 kCal
Fett60 g
Salt2.55 g
Kolhydrater20 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer