Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äppel- och pumpapytt med rökt lax och currymajonnäs

Njut av en lättlagad vardagsrätt med pytt på silverlök, pumpa och äpple i kombination med varmrökt lax och en busenkel currymajonnäs. Mycket smak och färg för liten insats.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och skär pumpan i grova tärningar. Skala, dela och skär löken i skivor. Skala, dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  3. Blanda pumpa, lök och äpple med salt och peppar på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills allt fått lite färg.
  4. Currymajonnäs: Blanda samtliga ingredienser i en skål.
  5. Servera äppel- och pumpapytten med den varmrökta fisken och currymajonnäsen. Garnera med hackad persilja.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g butternutsquash
  • 1 silverlök
  • 2 röda äpplen
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 600 g varmrökt lax (eller annan rökt fisk, t ex makrill)
Currymajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk bostongurka
  • 2 tsk curry
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3200 kJ / 765 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer