Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med silverlök och färsk spenat

Njutningsfull pastarätt med silverlök, färsk spenat, spansk peppar och parmesanost. En utomordentligt god pasta som dessutom är snabblagad. Du kan servera pastan tillsammans med en tomatsallad och en bit rökt lax.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skölj, kärna ur och finstrimla chilin. Skala och skiva silverlök och vitlök. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs lök och chili i och får fräsa några minuter.
  3. Skölj och riv spenaten i mindre bitar. Lägg spenaten i pannan och låt fräsa med tills all vätska kokat in. Krydda med salt.
  4. Tillsätt grädde, ost och dill. Låt pastan rinna av och vänd ner i såsen.
  5. Till servering: Servera pasta till t ex färskrökt lax och tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex spagetti
  • 3/4 röd spansk peppar
  • 2 silverlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 500 g färsk spenat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grädde
  • 2 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 dl hackad dill
Till servering
  • färskrökt lax
  • tomatsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2640 kJ / 630 kCal
Fett: 27 g
Läs mer om näringsvärden