Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Squashsoppa med currysmak

Soppa är värmande gott. Denna squashsoppa med currysmak är oerhört enkel att laga på squash och lök. Du smaksätter soppan med curry och finhackad persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla squashen. Skala och finhacka löken. Fräs squash och lök i olja i en gryta.
  2. Strö över curry och vetemjöl. Späd med grönsaksbuljong.
  3. Låt soppan koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med tsk salt och vitpeppar och blanda ner finhackad persilja.
  4. Servera soppan med ostgratinerade smörgåsar.

Tips

Tål du inte mjöl? Red då av soppan genom att låta två skalade och tärnade potatisar av mjölig sort koka med. Välj ett glutenfritt bröd till de ostgratinerade smörgåsarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g squash
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 dl finhackad persilja
Till servering
  • bröd
  • 1 bit ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?