Apfelstrudel

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Apfelstrudel

Frasigt härlig blir apfelstrudeln när du bakar den med filodegsark. Använd gärna lite syrliga äpplen i fyllningen tillsammans med hasselnötter russin och kanel så smakar bakelsen som allra bäst. Apfelstrudeln äts gärna lite ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Apfelstrudel

Ingredienser

6 portioner
500 g äpple (gärna en syrlig sort)
1 dl rostade och skalade hasselnötter
3/4 dl strösocker
2 tsk malen kanel
3/4 dl russin
2 msk ströbröd
50 g smör
4 filodegsplattor
2 msk florsocker

Till servering

vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan glass.
Energi1428 KJ / 342 kCal
Fett15 g
Salt0.3 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Baklava med pistage och kardemumma
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelsamosas med pistage och mynta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brownies med russin och nötter
Betyg 2.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat tarte tatin
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frasig rulle med kålrot och nötter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Banan tarte tatin
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga