Apfelstrudel

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Apfelstrudel

Frasigt härlig blir apfelstrudeln när du bakar den med filodegsark. Använd gärna lite syrliga äpplen i fyllningen tillsammans med hasselnötter russin och kanel så smakar bakelsen som allra bäst. Apfelstrudeln äts gärna lite ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Apfelstrudel

Ingredienser

6 portioner
500 g  äpple (gärna en syrlig sort)
1 dl  rostade och skalade hasselnötter
3/4 dl  strösocker
2 tsk  malen kanel
3/4 dl  russin
2 msk  ströbröd
50 g  smör
4   filodegsplattor
2 msk  florsocker

Till servering

vaniljglass

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vaniljglass.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Näringsvärdet är beräknat utan glass.

Gör så här

Tips

Har du inte rostade och skalade hasselnötter hemma. Rosta då 1 dl hasselnötter med skal (för 6 port) snabbt i en het stekpanna, låt svalna något och gnugga sedan av skalet.

Vaniljsås eller vaniljvisp är också gott till apfelstrudel.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1428 KJ / 342 kCal
Fett15 g
Salt0.3 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Brownies med russin och nötter
Betyg 2.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelgott med nöt- och havresmul
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Elsas favoritkaka
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päppelkaka
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Glassig rulltårta med krisp
Betyg 2.8 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga