Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fruktboll

Fruktboll är en godare och nyttigare variant av den klassiska chokladbollen med ingredienser som rostade hasselnötter och kokos och härliga, torkade aprikoser.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rosta hasselnötterna på en plåt i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills skalet blivit mörkt och nästan flagnar av. Låt svalna lite och gnugga av skalet med en kökshandduk.
  3. Rosta 1/3 av kokosen i en torr och het stekpanna. Låt svalna.
  4. Mixa den orostade kokosen med övriga ingredienser i en matberedare till en jämn smet. Tillsätt ev lite vatten (beroende på hur saftiga aprikoserna är). Forma till runda bollar och rulla i den rostade kokosen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd Rent havre, Semper, eller Havregryn Fullkorn från Carlshamn eller ersätt dinkelflingor med flingor av bovete, hirs eller quinoa.
Gör laktosfri: byt vit choklad mot ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör mjölkproteinfri: byt vit choklad mot ren mörk choklad av god kvalitet.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1 1/2 dl hasselnötter
  • 3 dl riven kokos
  • 20 torkade aprikoser
  • 1/2 dl russin (gärna gula)
  • 2 msk gojibär
  • 100 g vit choklad
  • 1/2 dl havregryn eller dinkelflingor
  • ev lite kallt vatten
Lägg till i inköpslistan