Nöt- och russinbräck | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nöt- och russinbräck

Suveränt goda chokladcrisp som du enkelt rör ihop. Nöt- och russinbräcken innehåller smaker från bland annat jordnötter, rice krispies och russin. Ingredienserna blandas ner i smält choklad och bryts sedan i små munsbitar redo att serveras!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna, ca 10 minuter. Ta bort skalet med fingrarna.
  2. Blanda smör, choklad och sirap i en kastrull. Värm så att smöret och chokladen smälter.
  3. Dra av kastrullen från värmen och rör i hasselnötter, russin, jordnötter och rice krispies.
  4. Bred ut smeten på ett bakpapper och låt svalna.
  5. Bryt i bitar.

För alla

Gluten- och äggfri men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin. Använd ren, mörk choklad av god kvalitet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl hasselnötter
  • 50 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 3 msk ljus sirap
  • 3 dl russin
  • 2 dl jordnötter
  • 2 dl Rice Krispies
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 670 kJ / 160 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden