Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Brownies med russin och nötter

Ett fantastiskt recept på amerikanska brownies med russin och nötter som passar bra att servera till dessert. Du gör efterrätten av bland annat hasselnötter, russin, mörk choklad, ägg och socker. Servera gärna med vispad grädde eller bär!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem i ugnen tills skalet börjar lossna, ca 10 minuter.
  3. Lägg dem i en handduk och gnugga bort skalet. Grovhacka nötterna och russinen.
  4. Smält smöret i en kastrull. Rör ner chokladen och rör tills den smält. Blanda ner socker, ägg, vetemjöl, bakpulver och salt. Rör till en jämn smet. Blanda ner nötter och russin.
  5. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (30x40 cm, för 40 bitar). Ställ in i ugnen 18-20 minuter.
  6. Låt kakan svalna och skär den i 5x5 cm stora rutor.
  7. Smält ev choklad till garnering i vattenbad. Bre eller klicka chokladen över bitarna.
  8. Servera kakan som den är eller med vispad grädde och bär.

Ur boken "Baka i långpanna" av Ann-Kristin Hallgren, ICA bokförlag.

För alla

Innehåller gluten och ägg. Läs noga ingrediensförteckningen på chokladen. 
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Välj ren mörk choklad av god kvalitet.

Ingredienser

Portioner: 40 st
Brownies
  • 4 dl hasselnötter (eller andra blandade nötter och mandlar)
  • 2 dl russin
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
Garnering
  • ev 100 g ljus eller mörk choklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?