Apelsinstekt kycklingfilé med dragonrostade morötter och spenat
Apelsinstekt kycklingfilé och dragonrostade morötter med spenat är ett gott och lätt sätt att laga kyckling i ugn. Kycklingen smaksätts med apelsinsaft, och skyn blir ”dressing” till den varma morotssalladen med dragon, spenat och rostade pinjenötter.
Ingredienser
8 bufféportioner
4 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
flingsalt och svartpeppar
1 apelsin
Dragonrostade morötter med spenat
1 dl pinjenötter
6 morötter
4 bananschalottenlökar
3 msk olivolja
1 kruka dragon
65 g bladspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.
Energi852 KJ / 204 kCal
Fett12.5 g
Kolhydrater6.9 g
Protein15.9 g
Kommentar
Rede av såsen med imat o kycklingfond Körde morötter lök o potatis i airfryer
Maria
2024-02-18