Apelsinstekt kycklingfilé med dragonrostade morötter och spenat

26
0
Apelsinstekt kycklingfilé med dragonrostade morötter och spenat

Apelsinstekt kycklingfilé och dragonrostade morötter med spenat är ett gott och lätt sätt att laga kyckling i ugn. Kycklingen smaksätts med apelsinsaft, och skyn blir ”dressing” till den varma morotssalladen med dragon, spenat och rostade pinjenötter.

Apelsinstekt kycklingfilé med dragonrostade morötter och spenat

Ingredienser

8 bufféportioner
4 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
flingsalt och svartpeppar
1 apelsin

Dragonrostade morötter med spenat

1 dl pinjenötter
6 morötter
4 bananschalottenlökar
3 msk olivolja
1 kruka dragon
65 g bladspenat

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 8 julbordsportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 852 KJ / 204 kCal
Fett 12.5 g
Kolhydrater 6.9 g
Protein 15.9 g
Läs mer om näringsvärden