Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Apelsinstekt kycklingfilé med dragonrostade morötter och spenat

Apelsinstekt kycklingfilé och dragonrostade morötter med spenat är ett gott och lätt sätt att laga kyckling i ugn. Kycklingen smaksätts med apelsinsaft, och skyn blir ”dressing” till den varma morotssalladen med dragon, spenat och rostade pinjenötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Bryn kycklingen i matfettet. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Skiva apelsinen. Krama ur saften från apelsinskivorna över kycklingen. Lägg på de urkramade apelsinskivorna.
  3. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72˚C.
  4. Morötter med spenat: Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna.
  5. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och skiva löken.
  6. Stek morötterna i olivoljan 3-4 minuter.  Tillsätt löken och fortsätt att steka ett par minuter. Ta av morötterna från spisen. Häll apelsinskyn från kycklingen över morötterna. Plocka av dragonbladen och blanda med morötterna.
  7. Vänd ner spenaten och smaksätt med salt och peppar precis innan serveringen.
  8. Skiva kycklingen och servera med spenat – och morotssalladen. Strö på pinjenötterna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 8 julbordsportioner.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör eller margarin
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 apelsin
Dragonrostade morötter med spenat
  • 1 dl pinjenötter
  • 6 morötter
  • 4 bananschalottenlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka dragon
  • 65 g bladspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 852 kJ / 204 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer