Apelsinstekt kycklingfilé med dragonrostade morötter och spenat

Betyg 4.3 av 5.
33 personer har röstat
1
Apelsinstekt kycklingfilé med dragonrostade morötter och spenat

Apelsinstekt kycklingfilé och dragonrostade morötter med spenat är ett gott och lätt sätt att laga kyckling i ugn. Kycklingen smaksätts med apelsinsaft, och skyn blir ”dressing” till den varma morotssalladen med dragon, spenat och rostade pinjenötter.

Apelsinstekt kycklingfilé med dragonrostade morötter och spenat

Ingredienser

8 bufféportioner
4   kycklingfiléer
2 msk  smör eller margarin
flingsalt och svartpeppar
1   apelsin

Dragonrostade morötter med spenat

1 dl  pinjenötter
6   morötter
4   bananschalottenlökar
3 msk  olivolja
1   kruka dragon
65 g  bladspenat

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 8 julbordsportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
33 personer har röstat

Kommentar

Rede av såsen med imat o kycklingfond Körde morötter lök o potatis i airfryer

Maria

2024-02-18

Näringsvärde per portion

Energi852 KJ / 204 kCal
Fett12.5 g
Kolhydrater6.9 g
Protein15.9 g

Testa liknande recept

Morotssallad med russin & bladspenat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Paprikapesto med fetaost och rostade pinjenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ricottabiffar med pastasallad och ärtpesto
Betyg 3.3 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nyttiga snacks
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga