Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenat- och pestopasta med sardellsparris

Med färdig pesto på burk går det snabb att slänga ihop denna pasta med fräst spenat och färsk, grön sparris som får sälta av sardeller. Gott som sommarlunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga pastan enligt anvisning på förpackningen. Gör sparrisen under tiden.
  2. Sardellsparris: Skär bort den nedre, torra delen på sparrisen. Dela den ev på längden. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den och sardeller i olja i en stor stekpanna utan att de tar färg.
  3. Lägg i sparrisen och fräs ytterligare 3–4 minuter. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. Tillsätt olivolja i pannan. Fräs spenaten ett par minuter, tills den mjuknar.
  5. Häll av pastan. Blanda med pesto och spenat. Tillsätt citronskal. Toppa med pinjenötter, basilikablad och parmesan. Mal över lite peppar.
  6. Servera pastan med sardellsparris och lufttorkad skinka.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: kontrollera peston.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Kontrollera peston, eller mixa egen pesto fri från ost av basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja.
Gör äggfri: använd äggfri pasta, kontrollera peston. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Tips

Sparrisen med sardeller är även toppen som tillbehör till en grillad köttbit eller som ensamrätt tillsammans med skinkan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g pasta (t ex bavette)
  • 300 g färsk bladspenat
  • 1 burk grön pesto (ca 140 g)
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 dl riven parmesanost
  • 200 g lufttorkad skinka
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Sardellsparris
  • 1 knippe färsk grön sparris (à 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 sardellfiléer i olja
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.