Spenat- och pestopasta med sardellsparris
Med färdig pesto på burk går det snabb att slänga ihop denna pasta med fräst spenat och färsk, grön sparris som får sälta av sardeller. Gott som sommarlunch.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
4 portioner
250 g pasta (t ex bavette)
300 g färsk bladspenat
1 burk grön pesto (ca 140 g)
finrivet skal av 1 citron
2 msk rostade pinjenötter
1/2 kruka basilika
2 dl riven parmesan
200 g lufttorkad skinka
1 msk olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
Sardellsparris
1 knippe färsk grön sparris (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
5 sardellfiléer i olja
2 msk olja
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: kontrollera peston.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Kontrollera peston, eller mixa egen pesto fri från ost av basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja.
Gör äggfri: använd äggfri pasta, kontrollera peston. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Gör så här
Tips
Sparrisen med sardeller är även toppen som tillbehör till en grillad köttbit eller som ensamrätt tillsammans med skinkan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer