Spenat- och pestopasta med sardellsparris

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Spenat- och pestopasta med sardellsparris

Med färdig pesto på burk går det snabb att slänga ihop denna pasta med fräst spenat och färsk, grön sparris som får sälta av sardeller. Gott som sommarlunch.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Spenat- och pestopasta med sardellsparris

Ingredienser

4 portioner
250 g pasta (t ex bavette)
300 g färsk bladspenat
1 burk grön pesto (ca 140 g)
finrivet skal av 1 citron
2 msk rostade pinjenötter
1/2 kruka basilika
2 dl riven parmesan
200 g lufttorkad skinka
1 msk olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar

Sardellsparris

1 knippe färsk grön sparris (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
5 sardellfiléer i olja
2 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sparris med sardellmajo och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaostdipp
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Morotssallad med russin & bladspenat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sparris i apelsin/basilikadressing
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilikabiff
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med kyckling och pesto
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga