Spenat- och pestopasta med sardellsparris

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Spenat- och pestopasta med sardellsparris

Med färdig pesto på burk går det snabb att slänga ihop denna pasta med fräst spenat och färsk, grön sparris som får sälta av sardeller. Gott som sommarlunch.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Spenat- och pestopasta med sardellsparris

Ingredienser

4 portioner
250 g pasta (t ex bavette)
300 g färsk bladspenat
1 burk grön pesto (ca 140 g)
finrivet skal av 1 citron
2 msk rostade pinjenötter
1/2 kruka basilika
2 dl riven parmesan
200 g lufttorkad skinka
1 msk olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar

Sardellsparris

1 knippe färsk grön sparris (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
5 sardellfiléer i olja
2 msk olja

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sparris med sardellmajo och pinjenötter
Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fetaostdipp
Betyg 1.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Frasiga tomat- och lökflarn
Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Linguine al pesto (Gudfaderns pasta)
Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bruschetta med varm tomatsallad och buffelmozzarella
Betyg 3.5 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pannkakor med vitlöksfräst svamp, pinjenötter och fetaost
Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad