Spenat- och pestopasta med sardellsparris

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Spenat- och pestopasta med sardellsparris

Med färdig pesto på burk går det snabb att slänga ihop denna pasta med fräst spenat och färsk, grön sparris som får sälta av sardeller. Gott som sommarlunch.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Spenat- och pestopasta med sardellsparris

Ingredienser

4 portioner
250 g  pasta (t ex bavette)
300 g  färsk bladspenat
1   burk grön pesto (ca 140 g)
finrivet skal av 1   citron
2 msk  rostade pinjenötter
1/2   kruka basilika
2 dl  riven parmesan
200 g  lufttorkad skinka
1 msk  olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar

Sardellsparris

1   knippe färsk grön sparris (à 250 g)
2   vitlöksklyftor
5   sardellfiléer i olja
2 msk  olja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: kontrollera peston.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Kontrollera peston, eller mixa egen pesto fri från ost av basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja.
Gör äggfri: använd äggfri pasta, kontrollera peston. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Tips

Sparrisen med sardeller är även toppen som tillbehör till en grillad köttbit eller som ensamrätt tillsammans med skinkan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sparris med sardellmajo och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaostdipp
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad sparris i apelsin/basilikadressing
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilikabiff
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med kyckling och pesto
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotssallad med russin & bladspenat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga