Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple

Betyg 4.6 av 5.78 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple

Denna syrliga apelsinsallad till jul är gjord på apelsiner och blodapelsin eller grapefrukt som toppas med krämig avokado, salt fetaost, syrliga granatäppelkärnor och knapriga pistagenötter. Alla härliga smaker och texturer i en salig blandning!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple

Ingredienser

6 portioner
2 apelsiner
2 blodapelsiner eller röda grapefrukt
2 avokador
150 g fetaost
2 dl granatäppelkärnor
2 msk hackade pistagenötter
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Fantastiskt fräsch...även i början av mars!

    Sonja

  • Ett obligatoriskt inslag på julbordet sedan några år tillbaka, älskar hur den fräscha fruktiga salladen bryter av från det övriga på julbordet!

    Sofia

  • Serverade som förrätt och den var rätt god men lite ”mjuk”. Hade önskat mer crunch eller krisp av något slag.

    Victoria

Näringsvärde per portion

Energi1026 KJ / 245 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Tiramisu med blodapelsin
    Betyg 3.3 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängtoppade apelsinhalvor
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Toast med burrata, apelsin och pistage
    Betyg 4.4 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad