Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Marängtoppade apelsinhalvor

Enkelt och snabbt är det att sno ihop den här efterrätten av apelsin och marängsmet. Apelsinhalvorna gratineras snabbt i ugnen och sen väntar en underbar dessert!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa äggvitor till ett fast skum. Tillsätt socker och rivet apelsinskal. Vispa tills smeten blir blank och fast.
  3. Dela blodapelsiner i halvor och skär eventuellt av lite i botten så att de står stadigt. Skär med kniv eller gröp med en sked så apelsinköttet lossnar från skalet.
  4. Fördela marängsmeten på halvorna och gratinera i ugnen 4–6 minuter eller tills marängen fått fin färg.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äggvitor
  • 4 msk socker
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 2 blodapelsiner
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 541 kJ / 129 kCal