Apelsinkyckling med brysselkål och gratäng

6
2
Apelsinkyckling med brysselkål och gratäng

När tiden är knapp är det skönt att ta till färdig potatisgratäng, bara att värma i ugnen. Till det gör du en god och fräsch kycklingrätt med fin smak av apelsin där du använder både juicen och skalet för extra mycket smak.

Skriv ut
Apelsinkyckling med brysselkål och gratäng

Ingredienser

4 portioner
1
förp potatisgratäng (à 800 g)
1
apelsin
500 g
brysselkål
ca 500 g
tunnskivad kyckling
2 msk
smör
-
salt
-
grovmalen svartpeppar
2 msk
majsolja
1 msk
kycklingfond
1 dl
vatten
1
kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och gratängen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av potatisgratäng och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri potatisgratäng och byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Anna

2021-01-07

Verkligen gott! En perfekt vintermiddag med apelsinen och brysselkål (har egen i kökslandet). Anna

Amanda

2020-11-29

Helt sjukt gott!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2431 KJ / 581 kCal
Fett 27 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 37 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept