Apelsinkyckling med brysselkål och gratäng

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
3
Apelsinkyckling med brysselkål och gratäng

När tiden är knapp är det skönt att ta till färdig potatisgratäng, bara att värma i ugnen. Till det gör du en god och fräsch kycklingrätt med fin smak av apelsin där du använder både juicen och skalet för extra mycket smak.

Apelsinkyckling med brysselkål och gratäng

Ingredienser

4 portioner
1   förp potatisgratäng (à 800 g)
1   apelsin
500 g  brysselkål
ca 500 g  tunnskivad kyckling
2 msk  smör
salt
grovmalen svartpeppar
2 msk  majsolja
1 msk  kycklingfond
1 dl  vatten
1   kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och gratängen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av potatisgratäng och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri potatisgratäng och byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Magiskt gott. Rekomederas

Karin

2023-03-31

Verkligen gott! En perfekt vintermiddag med apelsinen och brysselkål (har egen i kökslandet). Anna

Anna

2021-01-07

Helt sjukt gott!!!

Amanda

2020-11-29

Näringsvärde per portion

Energi2431 KJ / 581 kCal
Fett27 g
Salt4.8 g
Kolhydrater37 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Pasta med brysselkål, getost och fikon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glöggryta med kyckling och brysselkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Korv i örtsås med rostad potatis och brysselkål
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga