Apelsinkaka med ricotta och mandel
En god mjuk kaka med apelsin som passar bra till starkt kaffe eller kryddigt te. Apelsinkakan blir härligt ”tung” och saftig med ricotta och mandelmjöl i smeten. Mandelmjölet ger en smak som påminner lite om mazarinkaka.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
12 portioner
2 dl rörsocker
3 ägg
100 g smör
250 g ricottaost
4 dl mandelmjöl
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering)
1 dl färskpressad apelsinjuice
smält smör eller olja till formen
Vid servering
2 - 3 msk flytande honung
flingsalt
vispad grädde till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.
Energi984 KJ / 337 kCal
Fett24 g
Salt0.4 g
Kolhydrater23 g
Protein6 g
Kommentarer
En mycket god och högt uppskattad kaka bland besökarna i vår gemensamma lokal.
Jessica
2021-04-28Hallå, den smakmässigt perfekta kakan! Läste övriga kommentarer och sänkte också värmen till 180 grader i vanlig ugn. Den blev klar efter 35 min med fin färg och saftig i mitten. Serverade enligt ert förslag med flytande honung, flingsalt och vispgrädde. Gudomligt gott. 😋
Katrina
2021-03-04Jättegod kaka! Bytte ut majsstärkelse mot rismjöl och gräddade i 180 grader i 40 min (varmluft) gjorde gul glasyr med citron, dekorerade med chokladägg. Påsktårta!
Jessica
2018-04-11