Apelsinkaka med ricotta och mandel

31
5
Apelsinkaka med ricotta och mandel

En god mjuk kaka med apelsin som passar bra till starkt kaffe eller kryddigt te. Apelsinkakan blir härligt ”tung” och saftig med ricotta och mandelmjöl i smeten. Mandelmjölet ger en smak som påminner lite om mazarinkaka.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Apelsinkaka med ricotta och mandel

Ingredienser

12 portioner
2 dl
rörsocker
3
ägg
100 g
smör
250 g
ricottaost
4 dl
mandelmjöl
1/2 dl
majsstärkelse
1 tsk
bakpulver
1 krm
salt
1 msk
finrivet apelsinskal (+ extra till garnering)
1 dl
färskpressad apelsinjuice
-
smält smör eller olja till formen

Vid servering

2 - 3 msk
flytande honung
-
flingsalt
-
vispad grädde till servering

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Katrina

2021-03-04

Hallå, den smakmässigt perfekta kakan! Läste övriga kommentarer och sänkte också värmen till 180 grader i vanlig ugn. Den blev klar efter 35 min med fin färg och saftig i mitten. Serverade enligt ert förslag med flytande honung, flingsalt och vispgrädde. Gudomligt gott. 😋

Jessica

2018-04-11

Jättegod kaka! Bytte ut majsstärkelse mot rismjöl och gräddade i 180 grader i 40 min (varmluft) gjorde gul glasyr med citron, dekorerade med chokladägg. Påsktårta!

Pernilla

2018-01-20

Kanongod kaka. Jag tog i en skvätt citronsaft också, blev ännu godare!

Näringsvärde per portion

Energi 984 KJ / 337 kCal
Fett 24 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 23 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept