En god mjuk kaka med apelsin som passar bra till starkt kaffe eller kryddigt te. Apelsinkakan blir härligt ”tung” och saftig med ricotta och mandelmjöl i smeten. Mandelmjölet ger en smak som påminner lite om mazarinkaka.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2017
Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jessica
2021-04-28En mycket god och högt uppskattad kaka bland besökarna i vår gemensamma lokal.
Katrina
2021-03-04Hallå, den smakmässigt perfekta kakan! Läste övriga kommentarer och sänkte också värmen till 180 grader i vanlig ugn. Den blev klar efter 35 min med fin färg och saftig i mitten. Serverade enligt ert förslag med flytande honung, flingsalt och vispgrädde. Gudomligt gott. 😋
Jessica
2018-04-11Jättegod kaka! Bytte ut majsstärkelse mot rismjöl och gräddade i 180 grader i 40 min (varmluft) gjorde gul glasyr med citron, dekorerade med chokladägg. Påsktårta!