Apelsinkaka med ricotta och mandel

34
6
Apelsinkaka med ricotta och mandel

En god mjuk kaka med apelsin som passar bra till starkt kaffe eller kryddigt te. Apelsinkakan blir härligt ”tung” och saftig med ricotta och mandelmjöl i smeten. Mandelmjölet ger en smak som påminner lite om mazarinkaka.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Apelsinkaka med ricotta och mandel

Ingredienser

12 portioner
2 dl rörsocker
3 ägg
100 g smör
250 g ricottaost
4 dl mandelmjöl
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering)
1 dl färskpressad apelsinjuice
smält smör eller olja till formen

Vid servering

2 - 3 msk flytande honung
flingsalt
vispad grädde till servering

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Jessica

2021-04-28

En mycket god och högt uppskattad kaka bland besökarna i vår gemensamma lokal.

Katrina

2021-03-04

Hallå, den smakmässigt perfekta kakan! Läste övriga kommentarer och sänkte också värmen till 180 grader i vanlig ugn. Den blev klar efter 35 min med fin färg och saftig i mitten. Serverade enligt ert förslag med flytande honung, flingsalt och vispgrädde. Gudomligt gott. 😋

Jessica

2018-04-11

Jättegod kaka! Bytte ut majsstärkelse mot rismjöl och gräddade i 180 grader i 40 min (varmluft) gjorde gul glasyr med citron, dekorerade med chokladägg. Påsktårta!

Näringsvärde per portion

Energi 984 KJ / 337 kCal
Fett 24 g
Salt 4 g
Kolhydrater 23 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden