Rabarber- och mandelpaj
Den här rabarber- och mandelpajen har allt: syran från rabarbern, rostade toner av mandel, det intensiva djupet i kardemumman och så smaken av citronskal som skymtar i bakgrunden. Helt enkelt en perfekt paj för sommarens alla kaffestunder eller som efterrätt. Receptet är publicerat i samarbete med boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
ca 10 bitar
Pajdeg
400 g siktat dinkel- eller vetemjöl (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl)
160 g mixat rörsocker alt florsocker (160 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
1 tsk flingsalt
240 g rumsvarmt smör
4 äggulor (4 gulor motsvarar ca 80 g)
Mandelfyllning
1 msk finrivet citronskal
2 tsk strö- eller rörsocker
110 g mandelmjöl (110 g motsvarar ca 2 dl)
100 g mixat rörsocker alt florsocker (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
100 g rumsvarmt smör
1 tsk malen kardemumma
2 små ägg (2 små ägg motsvarar ca 100 g)
2 rabarberstjälkar
Kardemummasocker
2 msk strö- eller rörsocker
2 tsk grovmalen kardemumma
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2583 KJ / 618 kCal
Fett38 g
Salt1.15 g
Kolhydrater60 g
Protein9 g
Kommentarer