Rabarber- och mandelpaj

3
0
Rabarber- och mandelpaj

Den här rabarber- och mandelpajen har allt: syran från rabarbern, rostade toner av mandel,
 det intensiva djupet i kardemumman och så smaken av citronskal som skymtar i bakgrunden. Helt enkelt en perfekt paj för sommarens alla kaffestunder eller som efterrätt. Receptet är publicerat i samarbete med boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Rabarber- och mandelpaj

Ingredienser

ca 10 bitar

Pajdeg

400 g
siktat dinkel- eller vetemjöl (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl)
160 g
mixat rörsocker alt florsocker (160 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
1 tsk
flingsalt
240 g
rumsvarmt smör
4
äggulor (4 gulor motsvarar ca 80 g)

Mandelfyllning

1 msk
finrivet citronskal
2 tsk
strö- eller rörsocker
110 g
mandelmjöl (110 g motsvarar ca 2 dl)
100 g
mixat rörsocker alt florsocker (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
100 g
rumsvarmt smör
1 tsk
malen kardemumma
2
små ägg (2 små ägg motsvarar ca 100 g)
2
rabarberstjälkar

Kardemummasocker

2 msk
strö- eller rörsocker
2 tsk
grovmalen kardemumma

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Receptet kommer från boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga av My Feldt.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2583 KJ / 618 kCal
Fett 38 g
Salt 1.15 g
Kolhydrater 60 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept