Rabarber- och mandelpaj

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Rabarber- och mandelpaj

Den här rabarber- och mandelpajen har allt: syran från rabarbern, rostade toner av mandel,
 det intensiva djupet i kardemumman och så smaken av citronskal som skymtar i bakgrunden. Helt enkelt en perfekt paj för sommarens alla kaffestunder eller som efterrätt. Receptet är publicerat i samarbete med boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Rabarber- och mandelpaj

Ingredienser

ca 10 bitar

Pajdeg

400 g  siktat dinkel- eller vetemjöl (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl)
160 g  mixat rörsocker alt florsocker (160 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
1 tsk  flingsalt
240 g  rumsvarmt smör
4   äggulor (4 gulor motsvarar ca 80 g)

Mandelfyllning

1 msk  finrivet citronskal
2 tsk  strö- eller rörsocker
110 g  mandelmjöl (110 g motsvarar ca 2 dl)
100 g  mixat rörsocker alt florsocker (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
100 g  rumsvarmt smör
1 tsk  malen kardemumma
2   små ägg (2 små ägg motsvarar ca 100 g)
2   rabarberstjälkar

Kardemummasocker

2 msk  strö- eller rörsocker
2 tsk  grovmalen kardemumma

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Receptet kommer från boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga av My Feldt.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2583 KJ / 618 kCal
Fett38 g
Salt1.15 g
Kolhydrater60 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Mandeltårta med vaniljrabarber och flädergrädde
Betyg 4.5 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Desserttaco med mandel, äpple och mascarpone
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinkaka med ricotta och mandel
Betyg 4.2 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberparfait med mandelsmul och flädergranité
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad rabarber och rädisa
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga