Rabarber- och mandelpaj
Den här rabarber- och mandelpajen har allt: syran från rabarbern, rostade toner av mandel, det intensiva djupet i kardemumman och så smaken av citronskal som skymtar i bakgrunden. Helt enkelt en perfekt paj för sommarens alla kaffestunder eller som efterrätt. Receptet är publicerat i samarbete med boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
ca 10 bitar
Pajdeg
400 g siktat dinkel- eller vetemjöl (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl)
160 g mixat rörsocker alt florsocker (160 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
1 tsk flingsalt
240 g rumsvarmt smör
4 äggulor (4 gulor motsvarar ca 80 g)
Mandelfyllning
1 msk finrivet citronskal
2 tsk strö- eller rörsocker
110 g mandelmjöl (110 g motsvarar ca 2 dl)
100 g mixat rörsocker alt florsocker (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
100 g rumsvarmt smör
1 tsk malen kardemumma
2 små ägg (2 små ägg motsvarar ca 100 g)
2 rabarberstjälkar
Kardemummasocker
2 msk strö- eller rörsocker
2 tsk grovmalen kardemumma
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Receptet kommer från boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga av My Feldt.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2583 KJ / 618 kCal
Fett38 g
Salt1.15 g
Kolhydrater60 g
Protein9 g
Kommentarer