Rabarber- och mandelpaj

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Rabarber- och mandelpaj

Den här rabarber- och mandelpajen har allt: syran från rabarbern, rostade toner av mandel,
 det intensiva djupet i kardemumman och så smaken av citronskal som skymtar i bakgrunden. Helt enkelt en perfekt paj för sommarens alla kaffestunder eller som efterrätt. Receptet är publicerat i samarbete med boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Rabarber- och mandelpaj

Ingredienser

ca 10 bitar

Pajdeg

400 g siktat dinkel- eller vetemjöl (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl)
160 g mixat rörsocker alt florsocker (160 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
1 tsk flingsalt
240 g rumsvarmt smör
4 äggulor (4 gulor motsvarar ca 80 g)

Mandelfyllning

1 msk finrivet citronskal
2 tsk strö- eller rörsocker
110 g mandelmjöl (110 g motsvarar ca 2 dl)
100 g mixat rörsocker alt florsocker (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
100 g rumsvarmt smör
1 tsk malen kardemumma
2 små ägg (2 små ägg motsvarar ca 100 g)
2 rabarberstjälkar

Kardemummasocker

2 msk strö- eller rörsocker
2 tsk grovmalen kardemumma

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2583 KJ / 618 kCal
Fett38 g
Salt1.15 g
Kolhydrater60 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Mandeltårta med vaniljrabarber och flädergrädde
Betyg 4.5 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Desserttaco med mandel, äpple och mascarpone
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinkaka med ricotta och mandel
Betyg 4.2 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad rabarber och rädisa
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mammas rabarberpaj
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbercocktail
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga