Rabarber- och mandelpaj

3
0
Rabarber- och mandelpaj

Den här rabarber- och mandelpajen har allt: syran från rabarbern, rostade toner av mandel,
 det intensiva djupet i kardemumman och så smaken av citronskal som skymtar i bakgrunden. Helt enkelt en perfekt paj för sommarens alla kaffestunder eller som efterrätt. Receptet är publicerat i samarbete med boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Rabarber- och mandelpaj

Ingredienser

ca 10 bitar

Pajdeg

400 g
siktat dinkel- eller vetemjöl (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl)
160 g
mixat rörsocker alt florsocker (160 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
1 tsk
flingsalt
240 g
rumsvarmt smör
4
äggulor (4 gulor motsvarar ca 80 g)

Mandelfyllning

1 msk
finrivet citronskal
2 tsk
strö- eller rörsocker
110 g
mandelmjöl (110 g motsvarar ca 2 dl)
100 g
mixat rörsocker alt florsocker (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
100 g
rumsvarmt smör
1 tsk
malen kardemumma
2
små ägg (2 små ägg motsvarar ca 100 g)
2
rabarberstjälkar

Kardemummasocker

2 msk
strö- eller rörsocker
2 tsk
grovmalen kardemumma

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Receptet kommer från boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga av My Feldt.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2583 KJ / 618 kCal
Fett 38 g
Salt 1.15 g
Kolhydrater 60 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept