Apelsin- och polentakaka

Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat
6
Apelsin- och polentakaka

Baka en glutenfri polentakaka med ljuvlig smak av solmogen apelsin! Med polenta i kakan blir den extra smakrik. Servera denna saftiga, kompakta apelsinkaka som glutenfritt fika och bli dagens hjälte.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Apelsin- och polentakaka

Ingredienser

8-10 bitar

Karamelliserade apelsinskivor

1 liten apelsin
1/2 dl strösocker
1 msk vatten
1 msk smör

Kaka

200 g rumstempererat smör
2 1/2 dl rörsocker
3 stora ägg (à ca 70 g)
2 tsk vaniljsocker
5 dl mandelmjöl
1 1/2 dl polenta
1 tsk bakpulver
3 msk finrivet apelsinskal (3 msk apelsinskal motsvarar ca 2 apelsiner)

Sockerlag

1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1/2 dl strösocker

Serveringsförslag

lättvispad grädde eller crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Helt underbar kaka men jag skippar apelsinen som ska kokas och vara i botten. Blev lite slabbigt...

Emelie

2023-07-01

Inte vet jag vad jag gjorde för fel men min kaka började bli bränd efter 30 minuter i 175grader

Lennart

2021-10-06

Går att byta 200 gram smör mot 2 dl olivolja, lite feeling av Medelhavet uppstår.

Ralph

2021-09-06

Testa liknande recept

Mandelkaka med bär
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Apelsinkaka med ricotta och mandel
Betyg 4.2 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm äggtoddy med apelsin och vanilj
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Adventskaka med apelsin och kardemumma
Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelkladdkaka med hallonglasyr
Betyg 3.4 av 5.
107 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarber- och mandelpaj
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga