Baka en glutenfri polentakaka med ljuvlig smak av solmogen apelsin! Med polenta i kakan blir den extra smakrik. Servera denna saftiga, kompakta apelsinkaka som glutenfritt fika och bli dagens hjälte.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2020
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och grädde eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret och grädde eller crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Kommentarer
Sarel
2021-02-17"För alla"... Om man är allergisk mot mandlar då? Vore trevligt med lite mer hänsyn än bara gluten, ägg och laktos/mjölkprotein. (Vet inte hur många recept jag klickat in på för att de verkar intressanta bara för att upptäcka att nötter eller mandlar är involverade på sätt som gör dem svåra att ta bort utan att ersätta med nåt annat.) Och Susanna: om det blir ett "helt annat recept" om man byter ut mandelmjölet mot annat mjöl, blir det då inte ett "helt annat recept" om man byter ut grädde mot t.ex. sojagrädde (visst, grädden i just det här receptet är bara ett serveringsförslag, men utbyte till mjölkfria alternativ finns på alla recept som innehåller mjölk)? "Googla liknande recept" är i mina ögon ett väldigt nonchalant råd, även om Katarinas fråga inte var allergibaserad. :/
Redaktionen ICAse
2021-02-19Hej Sarel! Tack för din feedback. Förstår att det kan bli knepigt att hitta recept som inte innehåller mandlar eftersom det inte går att sortera på just recept utan mandlar. Men i dagsläget omfattar vår För alla text endast gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Hoppas du tillslut hittar recept som du gillar. Hälsningar Ulrika
Susanna
2021-01-28Katarina: Men det är ju ett helt annat recept! Du kan ju alltid prova att googla liknade recept.
Katarina
2020-12-23vore kul att veta om hur mycket vetemjöl man ska använda ifall glutenfrihet inte är ett måste och mandelmjöl inte finns i skåpen......... /mvh Katarina i Umeå