Apelsin- och polentakaka
Baka en glutenfri polentakaka med ljuvlig smak av solmogen apelsin! Med polenta i kakan blir den extra smakrik. Servera denna saftiga, kompakta apelsinkaka som glutenfritt fika och bli dagens hjälte.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
8-10 bitar
Karamelliserade apelsinskivor
1 liten apelsin
1/2 dl strösocker
1 msk vatten
1 msk smör
Kaka
200 g rumstempererat smör
2 1/2 dl rörsocker
3 stora ägg (à ca 70 g)
2 tsk vaniljsocker
5 dl mandelmjöl
1 1/2 dl polenta
1 tsk bakpulver
3 msk finrivet apelsinskal (3 msk apelsinskal motsvarar ca 2 apelsiner)
Sockerlag
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1/2 dl strösocker
Serveringsförslag
lättvispad grädde eller crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt underbar kaka men jag skippar apelsinen som ska kokas och vara i botten. Blev lite slabbigt...
Emelie
2023-07-01Inte vet jag vad jag gjorde för fel men min kaka började bli bränd efter 30 minuter i 175grader
Lennart
2021-10-06Går att byta 200 gram smör mot 2 dl olivolja, lite feeling av Medelhavet uppstår.
Ralph
2021-09-06