Baka en glutenfri polentakaka med ljuvlig smak av solmogen apelsin! Med polenta i kakan blir den extra smakrik. Servera denna saftiga, kompakta apelsinkaka som glutenfritt fika och bli dagens hjälte.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och grädde eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret och grädde eller crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Inte vet jag vad jag gjorde för fel men min kaka började bli bränd efter 30 minuter i 175grader
Lennart
2021-10-06Går att byta 200 gram smör mot 2 dl olivolja, lite feeling av Medelhavet uppstår.
Ralph
2021-09-06"För alla"... Om man är allergisk mot mandlar då? Vore trevligt med lite mer hänsyn än bara gluten, ägg och laktos/mjölkprotein. (Vet inte hur många recept jag klickat in på för att de verkar intressanta bara för att upptäcka att nötter eller mandlar är involverade på sätt som gör dem svåra att ta bort utan att ersätta med nåt annat.) Och Susanna: om det blir ett "helt annat recept" om man byter ut mandelmjölet mot annat mjöl, blir det då inte ett "helt annat recept" om man byter ut grädde mot t.ex. sojagrädde (visst, grädden i just det här receptet är bara ett serveringsförslag, men utbyte till mjölkfria alternativ finns på alla recept som innehåller mjölk)? "Googla liknande recept" är i mina ögon ett väldigt nonchalant råd, även om Katarinas fråga inte var allergibaserad. :/
Sarel
2021-02-17Hej Sarel! Tack för din feedback. Förstår att det kan bli knepigt att hitta recept som inte innehåller mandlar eftersom det inte går att sortera på just recept utan mandlar. Men i dagsläget omfattar vår För alla text endast gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Hoppas du tillslut hittar recept som du gillar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-02-19