Apelsinbakad lax med sweet chilisås

Här är en spännande och nytänkande laxrätt som piffar upp vardagen! Laxen bakas i ugnen tillsammans med rivet apelsinskal, ströbröd, salt och peppar. Till detta blandas en krämig sås ihop av sweet chili och crème fraiche. Tillsammans med nykokt ris blir detta en familjesuccé.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017

Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2905 KJ / 694 kCal
Fett36.2 g
Salt3.24 g
Kolhydrater55.9 g
Protein35.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stCreme fraiche med sötsur sås (använde Pantai Spring Roll Sauce) var förvånansvärt mycket gott. Apelsinskal på lax var däremot ingen höjdare, smakar mest beskt.
Sigmund
"Lägg i små skålar" och "skär salladen i bitar" X'D ja, det ska jag göra! I småbitar! Sen lägger jag småbitarna i de små skålarna!! Jättegott :)
Emilia
12 minuter var inte nära på tillräckligt länge. Fick leta fram ugnstermometern och köra dem lika långt tid till för att komma upp i 54°C. Det här var från kylskåpet. Bara bra att vara beredd på det.
David
Jättegott, det här kommer vi att göra igen
Gott och vi gjorde potatismos till istället.
Rosita
Hm. Skinn...med mycket fjäll kvar. Ska man ta bort skinnet innan man försöker dela i portionsbitar? Ganska oaptitligt med fjällen =(
Anna
Hej Ove! Vi utgår alltid från en vanlig ugn i våra recept. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Avser gradangivelserna och tider i recepten vanlig ugn eller varmluftsugn?
Ove