Ugnsbakad lax med soja och ingefära
Laxen penslas med en blandning av färsk ingefära, chilisås och soja. Strössla sesamfrön över fisken och så skjuts in i ugnen! Serveras med kokt ris och en fräsch sallad av böngroddar, fint strimlade morötter, salladslök, en god salladsdressing och klyftor av lime.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris, gärna basmatiris eller äggnudlar
ca 600 g laxfilé
1 msk riven färsk ingefära
1/2 dl japansk soja
1/2 dl sweet chilisås
1 1/2 msk sesamfrö
salt
peppar
1/2 förp böngroddar (à 180 g)
2 morötter
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 isbergssallad
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2369 KJ / 566 kCal
Fett20.6 g
Kolhydrater57.9 g
Protein35.3 g
Kommentarer
Jättegott kommer göra fler gånger 😋😋😋
Marianne
2024-05-05Fick ha inne laxen längre. Men supergott.
My
2024-01-09Tack Anna.Det var jättegott.
Kennet
2023-11-13