Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad lax med soja och ingefära

Laxen penslas med en blandning av färsk ingefära, chilisås och soja. Strössla sesamfrön över fisken och så skjuts in i ugnen! Serveras med kokt ris och en fräsch sallad av böngroddar, fint strimlade morötter, salladslök, en god salladsdressing och klyftor av lime.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär laxen i portionsbitar och lägg den i en ugnssäker form. Skala och riv ingefäran. Vispa ihop sojan med chilisåsen och blanda i ingefäran. Pensla på hälften av sojablandningen på laxen. Strö sesamfröna över fisken och krydda med salt och peppar.
  4. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av. Skala och strimla morötterna fint. Strimla salladslöken och salladen. Blanda alla grönsaker i en skål.
  5. Stek laxen mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  6. Smaka av återstående sojablandning med lite pressad limesaft. Skär resten av limen i klyftor.
  7. Servera grönsakerna med fisken, riset, sojadressingen och limeklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • ca 600 g laxfilé
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1 1/2 msk sesamfrö
  • salt och peppar
  • 1/2 förp böngroddar (à 180 g)
  • 2 morötter
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2369 kJ / 566 kCal