Ugnsbakad lax med soja och ingefära

62
9
Ugnsbakad lax med soja och ingefära

Laxen penslas med en blandning av färsk ingefära, chilisås och soja. Strössla sesamfrön över fisken och så skjuts in i ugnen! Serveras med kokt ris och en fräsch sallad av böngroddar, fint strimlade morötter, salladslök, en god salladsdressing och klyftor av lime.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014

Ugnsbakad lax med soja och ingefära

Ingredienser

4 portioner
4
port ris, gärna basmatiris
ca 600 g
laxfilé
1 msk
riven färsk ingefära
1/2 dl
japansk soja
1/2 dl
sweet chilisås
1 1/2 msk
sesamfrö
-
salt och peppar
1/2
förp böngroddar (à 180 g)
2
morötter
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1/2
isbergssallad
1
lime

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Inger

1/16/2021

Mycket gott! Dessutom snabbt och lätt.

Sara

7/25/2020

Jättegott! Ett favoritrecept!

Mahshid

8/15/2019

Gott!!;)

Näringsvärde per portion

Energi 2369 KJ / 566 kCal
Fett 20.6 g
Kolhydrater 57.9 g
Protein 35.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept