Apelsinbakad fisk med krämiga tomater

Saknar du ett recept på smarrig fisk? Med få ingredienser lyckas du få till mycket smak med denna vardagsrätt – den hemliga ingrediensen är apelsinen! Såsen får ett perfekt litet sting och sötma med sweet chilisås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1776 KJ / 424 kCal
Fett10 g
Salt1.5 g
Kolhydrater49 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
5 stjättegott men hade curry och timjan i såsen, gjorde verkligen susen!
Markus
Jag använde lax istället för kolja, pressade lite apelsinsaft över den och serverade med klyftpotatis. Riktigt gott!
Annika
La till lite grädde och fiskfond. Mycket godare!
Katarina
De krämiga tomaterna var mycket goda, däremot var inte apelsinsmak på fisken det som jag gilla.
Lena
Underbart lätt sätt att tillaga fisk på och väldigt bra smaker tillsammans.
Karin