Crab cakes | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Crab cakes

Prova på en typisk och väldigt populär amerikansk skaldjursrätt! Krabbköttet och koljafiléerna gifter sig fint och ger fina havssmaker tillsammans med sweet chilisåsen och dijonsenapen. Servera dina crab cakes på en grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finfördela fisken i en matberedare. Tillsätt potatismjöl, äggvitor, salt, peppar, sweet chilisås och dijonsenap. Mixa ihop till en färs.
  2. Häll av krabbköttet, krama ur det försiktigt. Skölj och strimla salladslöken fint. Blanda ner krabba och salladslök i fiskfärsen. Forma biffar och stek dem i oljan 3-4 minuter på varje sida. Servera crab cakes med citronklyftor, sallad och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sweet chilisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein om lämpligt bröd serveras till.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g koljafilé
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 äggvitor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 burk konserverad krabba (à 170 g)
  • 2 salladslökar
  • 2 msk rapsolja
Till servering
  • citronklyftor
  • sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan