Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Varm risonisallad med citrusyoghurt

(4)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En snabb och god maträtt är denna varma risonisallad. Salladen består bland annat av fänkål, sparris och kräftstjärtar som blandas med pastakorn. Servera med den syrliga citrusyoghurten och salladskott eller blandsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 1/2 dl risoni
  • 2 små fänkål
  • 250 g sparrisar (fryst eller färsk)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt och svartpeppar
  • 1 krm peppar
  • 1 burk kräftstjärtar (à 170 g)
  • 1 kruka dill
  • 50 g blandad sallad/ salladsskott
Citrusyoghurt
  • 250 g cottage cheese naturell
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Citrusyoghurt: Blanda kcottage cheese och matyoghurt. Smaka av med citronjuice, citronskal samt svartpeppar och salt.
  3. Strimla fänkålen tunt och skär sparrisen i mindre stavar.
  4. Fräs fänkål och sparris i olivolja. Krydda med salt och peppar.
  5. Tillsätt risoni och vänd till sist ner kräftstjärtar och hackad dill.
  6. Servera med späda salladsskott och citrusyoghurt.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer