Varm risonisallad med citrusyoghurt

6
2
Varm risonisallad med citrusyoghurt

En snabb och god maträtt är denna varma risonisallad. Salladen består bland annat av fänkål, sparris och kräftstjärtar som blandas med pastakorn. Servera med den syrliga citrusyoghurten och salladskott eller blandsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Varm risonisallad med citrusyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 1/2 dl risoni
2 små fänkål
250 g sparris (fryst eller färsk)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt och svartpeppar
1 krm peppar
1 burk kräftstjärtar (à 170 g)
1 kruka dill
50 g blandad sallad/ salladsskott

Citrusyoghurt

250 g cottage cheese naturell
1 dl matyoghurt
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk rivet citronskal
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Eva

2022-06-21

Väldigt mycket risoni och lite annat. Skulle kunna öka på mängden grönsaker i. Gid smak dock!!

Sara

2008-03-19

Fantastiskt gott! Bjöd några vänner på detta till lunch och det var verkligen uppskattat. Allt gick åt. Smakrikt och fräscht kan man väl sammanfatta det med!