Gravlax götheborg

11
0
Gravlax götheborg

En underbar gravlax med härlig citrussmak. Blanda ihop marinaden och gnid in laxen före du toppar med citronskivor och låt sedan allt dra under ett dygn i kyl. Avnjut din gravlax götheborg med en blandning av hovmästarsås, kaffe och japansk soja.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Gravlax götheborg

Ingredienser

6 portioner
1 apelsin (gärna ekologisk)
1/2 dl salt
1/2 dl socker
2 msk farinsocker
2 msk honung
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk sechuanpeppar (kan uteslutas)
2 msk tunt skivad ingefära
4 stjärnanis
500 g laxfilé med skinn (fryst i minst 2 dygn, tinad)

Sås

2 dl hovmästarsås
2 msk japansk soja
2 msk kaffe

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer