Gravlax götheborg

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
0
Gravlax götheborg

En underbar gravlax med härlig citrussmak. Blanda ihop marinaden och gnid in laxen före du toppar med citronskivor och låt sedan allt dra under ett dygn i kyl. Avnjut din gravlax götheborg med en blandning av hovmästarsås, kaffe och japansk soja.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Gravlax götheborg

Ingredienser

6 portioner
1   apelsin (gärna ekologisk)
1/2 dl  salt
1/2 dl  socker
2 msk  farinsocker
2 msk  honung
1 tsk  grovmalen svartpeppar
1 tsk  sechuanpeppar (kan uteslutas)
2 msk  tunt skivad ingefära
4   stjärnanis
500 g  laxfilé med skinn (fryst i minst 2 dygn, tinad)

Sås

2 dl  hovmästarsås
2 msk  japansk soja
2 msk  kaffe

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kaffedrink från Karibien
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegansk gravad lax av morot
Betyg 3.9 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och stjärnanisglacerad kyckling
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemmagjord kaffeskrubb
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mintkaffe
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Café au lait
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga