Gravlax götheborg

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
0
Gravlax götheborg

En underbar gravlax med härlig citrussmak. Blanda ihop marinaden och gnid in laxen före du toppar med citronskivor och låt sedan allt dra under ett dygn i kyl. Avnjut din gravlax götheborg med en blandning av hovmästarsås, kaffe och japansk soja.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Gravlax götheborg

Ingredienser

6 portioner
1 apelsin (gärna ekologisk)
1/2 dl salt
1/2 dl socker
2 msk farinsocker
2 msk honung
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk sechuanpeppar (kan uteslutas)
2 msk tunt skivad ingefära
4 stjärnanis
500 g laxfilé med skinn (fryst i minst 2 dygn, tinad)

Sås

2 dl hovmästarsås
2 msk japansk soja
2 msk kaffe

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rostad mandel- och senapssås
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kaffedrink från Karibien
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddig moccamousse med hackad choklad
Betyg 3.2 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemmagjord kaffeskrubb
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hemmagjord blomsternäring
Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegansk gravad lax av morot
Betyg 3.9 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga