Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gravlax götheborg

En underbar gravlax med härlig citrussmak. Blanda ihop marinaden och gnid in laxen före du toppar med citronskivor och låt sedan allt dra under ett dygn i kyl. Avnjut din gravlax götheborg med en blandning av hovmästarsås, kaffe och japansk soja.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär apelsinen i skivor, ta ej med ändarna.
  2. Blanda alla ingredienser utom lax och apelsin i en skål.
  3. Häll blandningen över laxens köttsida. Gnid in den och lägg på apelsinskivorna. Lägg laxen i dubbla plastpåsar och knyt ihop. Låt ligga i kylen ca 1 dygn. Vänd påsen några gånger.
  4. Ta bort apelsinskivorna och torka laxens yta lätt med hushållspapper. Skär laxen i skivor och lägg upp på ett fat.
  5. Sås: Servera gärna med en hovmästarsås, där man tillsätter japansk soja blandat med kaffe.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 apelsin (gärna ekologisk)
  • 1/2 dl salt
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk honung
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk sechuanpeppar (kan uteslutas)
  • 2 msk tunt skivad ingefära
  • 4 stjärnanis
  • 500 g laxfilé med skinn (fryst i minst 2 dygn, tinad)
Sås
  • 2 dl hovmästarsås
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk kaffe
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info