UNDER 45 MIN | Enkel

Sötpotatisstomp

Sötpotatis är supergott och passar till mycket. Den söta smaken gör den till en bra kompis till både kött och kyckling. Sötpotatisstomp med syrad grädde är en extra trevlig variant av knölen och är dessutom vackert på tallriken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen, koka den sakta mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av.
  2. Värm grädden. Hacka persiljan.
  3. Krossa potatisen med en träslev och blanda i grädde och smör.
  4. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persiljan.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Byt ut smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/5 kg sötpotatis
  • 2 dl syrad grädde (30 %)
  • 1 kruka persilja
  • 50 g smör
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1379 kJ / 330 kCal