Ansjovisbakad torsk

Betyg 4.5 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ansjovisbakad torsk

Vardagar ska det gå snabbt och enkelt att laga mat! Den här fisken lagar sig själv i ugnen och smaksensationen kommer till stor del från ansjovisfiléerna – ett välbeprövat sätt att få fram matens smak. Serveras med fräscha kokta sockerärtor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013

Ansjovisbakad torsk

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
900 g potatis
55 g ansjovisfiléer
3 msk hackad dill
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
150 g sockerärtor

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Verkar jättegott!

    Inga-lill

Näringsvärde per portion

Energi1894 KJ / 451 kCal
Fett12 g
Salt2.2 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ugnsbakad torsk med ansjovissås
    Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad