Ansjovis- och dillfylld strömming med grönt mos och morotssky
Denna strömming, som du fyller med ansjoviskryddad sillfilé och dill, är en lysande fiskrätt du serverar med potatismos. Strömmingsfiléerna, som paneras, får en fin knaprighet och kombinerar väl med det lena potatismoset och en söt morotssky.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
4 portioner
100 g ansjoviskryddad sillfilé
3 msk finskuren dill
600 g strömmingsfilé
1 dl ströbröd
1 dl grovt rågmjöl
smör till stekning
salt
peppar
Grönt mos
1 kg potatis (mjölig sort)
1 1/2 - 2 dl mjölk
25 g smör
1/2 dl hackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar
Morotssky
2 morötter
1 liten gul lök
2 tsk finriven ingefära
1 msk smör
1 krm salt
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl vatten
ca 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer