Ansjovis- och dillfylld strömming med grönt mos och morotssky

0
0
Ansjovis- och dillfylld strömming med grönt mos och morotssky

Denna strömming, som du fyller med ansjoviskryddad sillfilé och dill, är en lysande fiskrätt du serverar med potatismos. Strömmingsfiléerna, som paneras, får en fin knaprighet och kombinerar väl med det lena potatismoset och en söt morotssky.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Ansjovis- och dillfylld strömming med grönt mos och morotssky

Ingredienser

4 portioner
100 g ansjoviskryddad sillfilé
3 msk finskuren dill
600 g strömmingsfilé
1 dl ströbröd
1 dl grovt rågmjöl
smör till stekning
salt och peppar

Grönt mos

1 kg potatis (mjölig sort)
1 1/2 - 2 dl mjölk
25 g smör
1/2 dl hackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar

Morotssky

2 morötter
1 liten gul lök
2 tsk finriven ingefära
1 msk smör
1 krm salt
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl vatten
ca 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten och uteslut rågmölet.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd och matfett samt laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, ersätt mjölken med
t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer