Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ansjovis- och dillfylld strömming med grönt mos och morotssky

Denna strömming, som du fyller med ansjoviskryddad sillfilé och dill, är en lysande fiskrätt du serverar med potatismos. Strömmingsfiléerna, som paneras, får en fin knaprighet och kombinerar väl med det lena potatismoset och en söt morotssky.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa sillfilé och dill till en jämn smet med stavmixer.
  2. Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen. Lägg ut hälften av strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt.
  3. Bre på sill- och dillsmeten. Lägg ihop strömmingsfiléerna två och två. Tryck till lätt. Blanda ströbröd och rågmjöl på en tallrik. Vänd filéerna i blandningen. Lägg åt sidan.
  4. Skala och koka potatisen. Skala och skär morötterna i cm-stora tärningar. Skala och finhacka löken.
  5. Morotssky: Fräs lök och morötter i en kastrull i smör tillsammans med ingefäran. Krydda med salt. Häll på vinäger och vatten. Låt koka på svag värme 7–8 minuter under lock.
  6. Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Låt sjuda ca 2 minuter.
  7. Grönt mos: Värm mjölken. Häll av potatisen. Vispa potatis och smör med elvisp. Späd med mjölken. Fortsätt vispa till en luftig konsistens. Blanda ner persiljan. Krydda med salt och peppar.
  8. Stek strömmingen i smör, ca 3 minuter på varje sida, i en stekpanna. Salta och peppra. Servera med mos och morötter.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten och uteslut rågmölet.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd och matfett samt laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, ersätt mjölken med
t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g ansjoviskryddad sillfilé
  • 3 msk finskuren dill
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • smör till stekning
  • salt och peppar
Grönt mos
  • 1 kg potatis (mjölig sort)
  • 2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Morotssky
  • 2 morötter
  • 1 liten gul lök
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • ca 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan