Ansjovis- och dillfylld strömming med grönt mos och morotssky

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Ansjovis- och dillfylld strömming med grönt mos och morotssky

Denna strömming, som du fyller med ansjoviskryddad sillfilé och dill, är en lysande fiskrätt du serverar med potatismos. Strömmingsfiléerna, som paneras, får en fin knaprighet och kombinerar väl med det lena potatismoset och en söt morotssky.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Ansjovis- och dillfylld strömming med grönt mos och morotssky

Ingredienser

4 portioner
100 g  ansjoviskryddad sillfilé
3 msk  finskuren dill
600 g  strömmingsfilé
1 dl  ströbröd
1 dl  grovt rågmjöl
smör till stekning
salt och peppar

Grönt mos

1 kg  potatis (mjölig sort)
1 1/2 - 2 dl  mjölk
25 g  smör
1/2 dl  hackad persilja
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Morotssky

2   morötter
1   liten gul lök
2 tsk  finriven ingefära
1 msk  smör
1 krm  salt
1 tsk  vitvinsvinäger
1 dl  vatten
ca 1/2 msk  majsstärkelse (Maizena)

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten och uteslut rågmölet.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd och matfett samt laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, ersätt mjölken med
t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt strömming med wasabilök och rotmos
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Katarinas ättikströmming
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga