Ängamatssoppa med tunnbröd

7
0 Klimatsmart
Ängamatssoppa med tunnbröd

Soppa är oftast något som glöms bort men går att variera i oändlighet och är enkelt att göra. Ängamatssoppa består av blomkål, broccoli, vatten, grädde och buljongtärning som slätmixas tillsammans. Toppa soppan med mindre bitar av morötter, bönor och salladslök. Servera ihop med gräslök, tunnbröd och färskost. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2019

Ängamatssoppa med tunnbröd

Ingredienser

4 portioner
350 g
mini blomkål och broccoli
7 1/2 dl
vatten
2 1/2 dl
vispgrädde
2
grönsaksbuljongtärningar
-
salt
-
peppar
1/2
påse morötter (à 500 g)
150 g
haricots verts
4
salladslökar
1 msk
olja
1/2
ask gräslök (à 20 g)
250 g
korntunnbröd
125 g
färskost naturell

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och kontrollera innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och färskosten mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1896 KJ / 452 kCal
Fett 23 g
Salt 3 g
Kolhydrater 46 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept