Ängamatssoppa med tunnbröd
Soppa är oftast något som glöms bort men går att variera i oändlighet och är enkelt att göra. Ängamatssoppa består av blomkål, broccoli, vatten, grädde och buljongtärning som slätmixas tillsammans. Toppa soppan med mindre bitar av morötter, bönor och salladslök. Servera ihop med gräslök, tunnbröd och färskost. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2019
Ingredienser
4 portioner
350 g mini blomkål och broccoli
7 1/2 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
salt
peppar
1/2 påse morötter (à 500 g)
150 g haricots verts (bönor)
4 salladslökar
1 msk olja
1/2 ask gräslök (à 20 g)
250 g korntunnbröd
125 g färskost naturell
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1896 KJ / 452 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater46 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket god
Birgitta
2023-05-26