Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Amirs fläskfärslimpor med coleslaw på rödkål och ingefära

Dessa klassiska, saftiga fläskfärslimpor får en modern touch av sötsyrlig coleslaw på rödkål och ingefära. Baka dina mumsiga limpor i ugn medan du strimlar rödkålen och blandar med riven morot, ingefära, lök, crème fraiche, citronsaft, dijonsenap och soja. Servera med nykokt potatis för en fulländad rätt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen i saltat vatten.
  3. Färslimpor: Blanda ströbrödet med mjölken och sojan i en bunke. Låt stå några minuter.
  4. Hacka persiljan och vänd ner i ströbrödet tillsammans med färs, salt och peppar. Blanda till en slät smet och forma till två limpor. Lägg ner dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Rödkålsslaw: Strimla kålen fint. Skala och riv moroten grovt. Blanda det i en bunke och pressa över citronsaft, salta och peppra. Låt stå några minuter.
  6. Skala och riv ingefäran och skiva salladslöken tunt. Blanda ingefära och salladslök med resten av ingredienserna till coleslawen och vänd ner i kålen.
  7. Servera köttfärslimporna med rödkålsslawen och potatisen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Smaksätt gärna färsen med några finhackade sardellfiléer. De ger en god sälta. Minska eventuellt på det vanliga saltet då.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Färslimpor
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk soja
  • 1/2 kruka persilja
  • ca 450 g fläskfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Rödkålsslaw
  • 250 g rödkål
  • 1 morot
  • 1/2 citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk riven ingefära
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk socker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2160 kJ / 517 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer