Dessa klassiska, saftiga fläskfärslimpor får en modern touch av sötsyrlig coleslaw på rödkål och ingefära. Baka dina mumsiga limpor i ugn medan du strimlar rödkålen och blandar med riven morot, ingefära, lök, crème fraiche, citronsaft, dijonsenap och soja. Servera med nykokt potatis för en fulländad rätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fyllde på med lite lök, fond, ägg och kryddor i färsen så blev det kanongott! Hoppade över ingefäran i salladen och använde spetskål istället för röd, och en liten palsternacka.
Sofie
2021-04-19Mycket gott ihop! Ris istället för potatis skulle också kunna funka.
Emmy
2020-09-24Det var gott och gick snabbt. Kommer att laga detta fler gånger.
Göran
2014-10-05