Amirs fläskfärslimpor med coleslaw på rödkål och ingefära
Dessa klassiska, saftiga fläskfärslimpor får en modern touch av sötsyrlig coleslaw på rödkål och ingefära. Baka dina mumsiga limpor i ugn medan du strimlar rödkålen och blandar med riven morot, ingefära, lök, crème fraiche, citronsaft, dijonsenap och soja. Servera med nykokt potatis för en fulländad rätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Färslimpor
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk soja
1/2 kruka persilja
ca 450 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Rödkålsslaw
250 g rödkål
1 morot
1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk riven ingefära
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 dl crème fraiche
2 msk japansk soja
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2160 KJ / 517 kCal
Fett24 g
Salt2.58 g
Kolhydrater47 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fyllde på med lite lök, fond, ägg och kryddor i färsen så blev det kanongott! Hoppade över ingefäran i salladen och använde spetskål istället för röd, och en liten palsternacka.
Sofie
2021-04-19Mycket gott ihop! Ris istället för potatis skulle också kunna funka.
Emmy
2020-09-24Det var gott och gick snabbt. Kommer att laga detta fler gånger.
Göran
2014-10-05